Cîţu: Aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Adevărul este prezentat de ministrul Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Câciu, Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto, Inquam Photos
Adrian Câciu, Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto, Inquam Photos

Fostul premier, Florin Cîţu, a scris pe Facebook că „adevărul iese întotdeauna la iveală”, după ce noul ministru al Finanţelor, social-democratul Adrian Câciu a transmis că România are noua cea mai mică datorie publică din UE.

„Adevărul iese întotdeauna la suprafaţă. Tot felul de aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcţionează Finanţele unei ţări. Toţi sunt profesionişti peste noapte. Critici şi acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit”, a scris fostul lider al Executivului. 

Potrivit fostului premier, „adevărul este prezentat, astăzi, de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adeversari politici. “România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE…la sfârşitul lunii septembrie 2021, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.Conform metodologiei Uniunii Europene… cu un nivel de îndatorare de 47,5% din PIB”- Ministerul Finantelor. PS: Cititul nu a omorât pe nimeni”, conchide Florin Cîţu.  

România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, au transmis, marţi, reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite