Circ la prezentarea bugetului din Parlament. Social-democraţii au adus păpuşi la prezidiu. Cîţu: PSD ţipă şi înjură că nu mai poate fura VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a prezentat luni, în Parlament, bugetul de stat pe 2021, fiind întrerupt de mai multe ori de către social-democraţii din sală care scandau „alocaţii”. De altfel, PSD a dus două păpuşi la prezidiul unde stau preşedinţii Camerei şi Senatului, Ludovic Orban şi Anca Dragu.

GALERIE FOTO

„E responsabilitatea mea să mă asigur că PNL se va achita de toate îndatoririle acestei guvernări. Bugetul are două elemente definitorii la care eu ţin foarte mult – începem reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt pesedist din buget, din bani publici. Şi al doilea, drumul României e în Europa şi alături de partenerii noştri din Alianţa Nord-Atlantică. Garantăm românilor securitate. Recomand celor din PSD să ia un pix şi o foaie şi să ia notiţe, cei care ştiu să scrie, bineînţeles”, a declarat premierul.

După mai multe huiduieli în sală, nişte parlamentari au adus două păpuşi şi le-au lăsat la prezidiul celor doi preşedinţi ai Camerelor.

În replică, Lludovic Orban a făcut apel să respecte Regulamentul de funcţionare a şedinţei plenului reunit.

„Fac apel să respectaţi Regulamentul celor două Camere. Probabil că păpuşile pe care le-aţi adus sunt păpuşile pe care le-aţi manipulat 30 de ani în administraţie şi guvernare şi păpuşile cu care i-aţi confundat pe români. Mă puneţi în situaţia de a cere chestorilor să instituie ordinea şi regulamentul în sală. Domnilor de la PSD vă rog să vă comportaţi civilizat, să lăsaţi circul deoparte”, a spus Orban.

Cei de la PSD au început să strige în sală cu privire la majorarea alocaţiilor pentru copii, iar premierul Cîţu le-a transmis că probabil vor şi ei alocaţii. 

„Ştiu, veţi primi alocaţia, dar trebuie să vă înscrieţi la şcoală. Burse, alocaţii, sunt legate. Ori la grădiniţă ori la şcoală.

Anul acesta vom tăia toate căile prin care se fură bani din bugetul statului. Aceasta e cea mai proastă veste pentru voi, cei de la PSD. Că nu se mai pot fura bani. PSD ţipă nu pentru că nu e de acord, ţipă pentru că nu mai poate fura. E un ţipăt al disperării. Nu înţeleg bugetul. Sunt interesaţi doar de căpuşeala bugetului. Ţipă şi înjură. Ţipă pentru că pentru prima oară în 30 de ani cineva are curajul să le spună ajunge”, a conchis premierul.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbate luni proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat, iar marţi e programat un alt plen reunit pentru votul final. Comisiile reunite de buget-finanţe au adoptat rapoarte favorabile la cele două iniţiative, în forma Guvernului, respingând peste 3.000 de amendamente. 

A început dezbaterea pentru bugetul pe 2021. Florin Cîţu: Oprim 30 de ani de furt pesedist. Ciolacu: Chiar nu ţi-e ruşine să spui că noi furăm?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite