Moment ridicol în Parlament. PSD nu a mai programat votul moţiunii, de frică să nu dea Guvernul ordonanţă de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, liderul PSD şi al Camerei Deputaţilor
Marcel Ciolacu, liderul PSD şi al Camerei Deputaţilor

Moment jenant în Parlament. Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, dominate de PSD, ar fi trebuit să se întrunească marţi la ora 12.00, pentru a stabili că votul moţiunii de cenzură va avea loc miercuri, ora 12.00. Numai că PSD s-a speriat că Guvernul Orban ar putea adopta OUG pe alegerea primarilor în două tururi, aşa că senatorii şi deputaţii PSD au boicotat şedinţa Birourilor Permanente. O nouă încercare, la ora 17.00.

Ora 12.00. Conducerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor ar fi trebuit să se reunească pentru a bate în cuie calendarul moţiunii. Mai exact, votul, programat pentru miercuri, ora 12.00. Înainte de şedinţa Birourilor Permanente (BPR), presa a dezvăluit că Guvernul Orban pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi, care ar fi lăsat fără miză moţiunea de cenzură. Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare imediat. De asemenea, pe ordinea de zi a Guvernului apare şi ordonanţa de urgenţă pentru alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene în mod indirect, prin votul consilierilor, măsură respinsă de PSD. Prin urmare, speriaţi de veştile dinspre Palatul Victoria, senatorii şi deputaţii PSD boicotează şedinţa BPR. Aşteaptă mai întâi să treacă şedinţa de guvern. 

Ora 14.00. Şedinţă de Guvern. Cătălin Predoiu anunţă că Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ pe ordonanţa de urgenţă privind alegerea indirectă a preşedinţilor de Consilii Judeţene. Aşadar, rămâne votul direct, dorit de baronii PSD. În paralel, premierul Ludovic Orban anunţă că Guvernul nu va adopta o ordonanţă de urgenţă privind alegerea primarilor în două tururi, din moment ce şi-a angajat răspunderea. După ce urmăresc la TV declaraţiile de la începutul şedinţei de guvern, liderii PSD răsuflă uşuraţi şi convoacă şedinţa BPR. 

Ora 17.00. Conducerile reunite ale celor două Camere programează votul moţiunii de cenzură pentru miercuri, ora 12.00, aşa cum era convenit. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite