Ciprian Ciucu, critici pentru Clotilde Armand: "La Sectorul 1, lucrurile au luat-o razna. Este treaba unui primar să-şi asigure majoritatea în Consiliu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciprian ciucu foto facebook

Ciprian Ciucu, preşedinte PNL Bucureşti şi primar al Sectorului 6, critică situaţia de la Primăria Sectorului 1, cu referire la lipsa de consens din consiliul local, menţionând că formarea unei majorităţi este în atribuţia primarului.  "Dacă îţi respecţi partenerii, e una, dacă îi înjuri şi-i faci hoţi şi-i faci în fel şi-n chip, permanent, e normal că ţi-i antagonizezi", spune primarul.

"Totuşi, USR PLUS în Bucureşti nu este în opoziţie, este la putere în Consiliul General, împreună cu PNL şi cu Nicuşor Dan, şi au doi primari - unul raţional şi cumpătat şi unul foarte implicat, cu mult patos, care atacă PNL foarte mult şi nu cu argumente şi nu îşi poate trece proiectele.

(..)La Sectorul 1, lucrurile au luat-o efectiv razna, cu acuzaţii dintre cele mai grave la adresa colegilor mei şi care nu se susţin. Dacă intrăm pe Codul administrativ, dacă intrăm dincolo de patos, pe argumente, nu se susţin, pentru că şi ei au acelaşi obiectiv pentru cetăţenii Sectorului 1 ca şi primarul, dar stilul acesta, ştiţi, este treaba unui primar să-şi asigure majoritatea în Consiliu şi procesul şi relaţiile pe care le ai cu ceilalţi contează foarte, foarte mult. Dacă îţi respecţi partenerii, e una, dacă îi înjuri şi-i faci hoţi şi-i faci în fel şi-n chip, permanent, e normal că ţi-i antagonizezi. Dacă nu le dai o atribuţie negociată, dacă-i şuntezi, dacă-i păcăleşti, nu ai cum să le ceri sprijinul, pentru că şi ei au voturi în spate, şi ei vor să-şi facă mandatul", a declarat preşedintele PNL Bucureşti la Digi24.

Ciprian Ciucu susţine că, în ciuda neînţelegerilor dintre cele două formaţiuni, în Consiliul Local al Sectorului 6, unde este primar, există consens între consilierii USR şi cei ai PNL.

“La Sectorul 6 o şedinţă de Consiliu Local, împreună cu USR PLUS, durează maximum două ore, deşi avem 20 de proiecte pe ordinea de zi. La alte sectoare, unde sunt conflicte, durează o zi întreagă”, explică edilul.

Cipria Ciucu menţionează că între USR şi PNL există o relaţie de neîncredere care datează încă din campania pentru locale, context în care, acuză acesta, formaţiunea condusă de Dacian Cioloş “a insistat foarte, foarte mult pe o campanie anti-PNL”.

“Fostul ministru Vlad Voiculescu, un tip pe care îl stimez, de altfel, a fost extrem de agresiv din ziua 1 a mandatului. Evident, toate lucrurile astea s-au acumulat şi toată lumea s-a tribalizat. PNL s-a tribalizat, USR PLUS s-a tribalizat. Când zic acest lucru, mă refer în sensul că fiecare nu vede dincolo de propria formaţiune, propria organizaţie, propriul grup din care face parte. A venit acel episod cu demiterea lui Vlad Voiculescu, care l-a radicalizat şi mai mult”, a mai precizat Ciucu.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite