Ciprian Ciucu îi cere primarului Clotilde Armand să demostreze că vrea majoritate, „nu doar ţapi ispăşitori pentru lipsa realizărilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Ciucu FOTO Facebook
Ciprian Ciucu FOTO Facebook

Liderul PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, i-a transmis primarului Clotilde Armand că este dispus să mai facă o ultimă încercare în ceea ce priveşte colaborarea cu primarul de sector, reproşând faptul că „prima responsabilitate a unui primar” este aceea „de a-şi forma şi menţine o majoritate”.

„Prima responsbilitate politică a unui primar este de a-şi forma şi menţine o majoritate cu care să-şi treacă proiectele! Este prima lecţie pe care eu am învăţat-o de la un coleg primar din PNL, pe care, ştiu, şi dumneavoastră îl respectaţi şi preţuiţi şi îl daţi drept exemplu în mod repetat. Ştiţi bine că intenţia mea, imediat după ca am preluat Preşedinţia Organizaţiei PNL Bucureşti, a fost exact de a salva situaţia de la Sectorul 1, tocmai pentru că am rămas fidel logicii construcţiei politice din 2020. I-am transmis acest lucru lui Vlad Voiculescu, am demarat discuţiile cu Sebastian Burduja şi cu echipa de consilieri locali a PNL Sector 1, pe care a trebui să-i conving să treacă peste atacurile acide pe care le-aţi întins susţinut pe un întreg an de zile. Iniţiativa mea a fost retezată chiar de către dvs. în primele 10 minute ale întâlnii de împăcare pe care am organizat-o şi la care dvs. aţi participat direct, şi nu doar printr-un reprezentat, în urma insistenţei mele”, a scris liderul PNL Bucureşti pe Facebook. 

Liderul liberal i-a reproşat primarului de sector că cere sprijin politic de la cei pe care i-a „jignit, desconsiderat” şi „acuzat”, „timp de un an de zile”. 

„De atunci m-aţi contactat de câteva ori, doar în ajunul unor şedinţe în care doreaţi sprijinul acelor pe care i-aţi jignit, desconsiderat, acuzat, ignorat timp de un an de zile. Speraţi că sub presiunea unor urgenţe, neclar explicate, veţi forţa votul consilierilor PNL, urmând ca apoi să îi ignoraţi, ei fiind ca şi dvs., reprezentanţi aleşi, în continuare. Nu a funcţionat. Au devenit imuni la jignirile dvs. Acum, iar în ajunul unei astfel de şedinţe, veniţi, pentru a nu ştiu câta oară cu un “apel”, în care insinuaţi că PNL Bucureşti / Sector 1 ar fi favorabil USL-ismului. Vă aduc la cunoştinţă, ceea ce ştiaţi: PNL Sector 1 s-a exprimat clar împotriva guvernării, la nivel naţional, cu PSD. La fel şi eu. Dacă demersul dvs. este onest, comunicare dvs. nu este. Insinuările depreciative, în momentul în care ne chemaţi al discuţii, denotă lipsa unor calităţi necesare unui dialog civilizat”, a mai commpletat liderul PNL Bucureşti. 

„Ciprian Ciucu a completat: „EU MAI POT FACE O ULTIMĂ ÎNCERCARE, de faţă cu Vlad Voiculescu, Radu Mihaiu şi Oliver Păiuş să îi aduc pe colegii mei la discuţii cu dvs., dar nu m-aţi convins că v-aţi dori cu adevărat să aveţi majoritate, doar ţapi ispăşitori pentru lipsa realizărilor dvs. Dacă dorinţa ar fi sinceră, aţi comunica altfel. Fără împunsături, fără insinuări”, a mai scris el, argumentând: „Tot acest an, colegii mei au cerut lucruri de bun simţi, care se întâmplă la Sectorul 6”. (...) Deschiderea mea rămâne aceiaşi, trebuie doar să vă doriţi în mod real această majoritate şi să o facem să fie funcţională”. 

Liderul de filială i-a mai transmis primarului că va lua în serios acuzaţiile făcute cu privire la o posibilă colaborare a unui consilier local PNL cu reprezentanţii Romprest, în cazul scandalului dintre primar şi compania de salubritate. 

„Câteva cuvinte, despre nenorocirea pe care o aveţi cu Romprest: îmi este clar, pe fond aveţi dreptate. Singura problemă este că ceea ce propuneţi este sub limita legalităţii. Dacă am sta împreună, am găsi o formulă care să fie şi legală şi oportună. Îmi dau public cuvântul că iau foarte în serios acuzaţiile ca UNUL dintre consilierii locali ai PNL să ţină cu lupul. Mă documentez, analizez, am cerut şi eu pe unde m-am priceput detalii şi informaţii. Dacă este aşa, mă voi delimita de acel consilier. Asta este sarcina mea şi mă voi achita de ea, dacă voi avea această certitudine. Dar, vă rog: NU MAI ARUNCAŢI ÎN CORPORE vina pe tot PNL Sector 1! Nu ajută. Consilierii locali nu au încredere în dvs. Ca primar nu este suficient să daţi vina pe alţii, va trebui să veniţi cu proiecte clare în faţa Bucureştenilor. Abilităţile politice sunt la fel de importante precum cele de administrator. Scandalul permanent, jignirile, nu vor ţine locul unui mandat reuşit, regretele vor fi enorme. Sunt dispus să mai fac o ultimă încercare, voi discuta serios cu colegii mei, dar, vă spun sincer: DUMNEAVOSTRĂ SUNTEŢI ACEEA CARE AR TREBUI SĂ VĂ DORIŢI SINCER ACEST LUCRU!

    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite