Cioloş a vorbit la telefon cu premierul Franţei: M-a asigurat că fac tot posibilul pentru a clarifica situaţia celor doi cetăţeni români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş FOTO Facebook
Premierul Dacian Cioloş FOTO Facebook

Premierul Dacian Cioloş a avut o convorbire telefonică cu omologul său francez, Manuel Valls, care l-a asigurat că statul francez face tot ce îi stă în putinţă pentru a rezolva situaţia celor doi români dispăruţi în urma atacului terorist de la Nisa.

„Din păcate, actul terorist de la Nisa ne-a atins şi pe noi. Aseară am avut o discuţie telefonică cu premierul francez Manuel Valls, căruia i-am transmis condoleanţe pentru numeroasele victime ale atentatului. Totodată, am discutat despre familia de români care a fost la Nisa în seara de 14 iulie şi al căror copil rănit este internat într-un spital din zonă, într-o situaţie stabilă. Cercetările pentru identificarea victimelor continuă dar, date fiind condiţiile, sunt deosebit de complexe. Premierul Valls m-a asigurat ca autorităţile franceze înţeleg dramatismul acestei situaţii şi fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia celor doi cetăţeni români“, a scris premierul Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă, că trei cetăţeni români (o familie cu un copil minor) care s-ar fi aflat în zona atentatului produs joi seară la Nisa nu au putut fi localizaţi, iar situaţia lor este incertă. Mai apoi, MAE a revenit cu informaţii, precizând că minorul a fost identificat într-un spital din Nisa, confirmându-se că acesta este cetăţean român. Copilul a fost rănit în atentatul de joi, iar starea lui este stabilă.

Din primele informaţii rezultă că este vorba despre Adriana (28 de ani) şi Cristian Coman (34 de ani), după cum se arată pe grupul de Facebook "SOS Nice", grup pe care prieteni ai cuplului au postat şi fotografia acestora alături de copilul lor. Deocamdată nu se ştie din ce oraş sunt cei doi, dar primele informaţii arată că ar fi vorba despre un cuplu stabilit în Austria. 

"În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi", informează MAE, potrivit News.ro.

Părinţii copilului identificat în spital sunt în continuare dispăruţi, existând suspiciuni că şi ei ar fi fost răniţi în timpul atacului de la Nisa. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că va continua căutările celor doi: "Verificările cu privire la situaţia celorlalţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi, părinţii minorului, continuă. Reamintim faptul că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate. Ambasada României la Paris şi Consulatul General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite