Cioloş spune că a discutat cu Macron pentru ca nominalizarea procurorului-şef european să fie făcută cât mai repede, pornind de la sprijinul lui Kovesi în PE

Cioloş spune că a discutat cu Macron pentru ca nominalizarea procurorului-şef european să fie făcută cât mai repede, pornind de la sprijinul lui Kovesi în PE

FOTO ARHIVĂ

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, spune că a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-şef european, cei doi convenind că vor lucra împreună pentru ca nominalizarea să fie făcută cât mai repede, "pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a obţinut în Parlamentul European".

Ştiri pe aceeaşi temă

"Azi am discutat cu preşedintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-şef european. Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a obţinut în Parlamentul European", a afirmat Dacian Cioloş, într-o postare publicată vineri seară, pe Facebook.
 
Dacian Cioloş, care este liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, declara, în 21 iunie, la Digi24, că îi va da toată susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european.
 
„Codruţa Kovesi are toate şansele în continuare pentru acest post de procuror-şef european, în primul rând pentru că ea a fost în fruntea listei în urma unei selecţii profesioniste, făcute de o comisie recrutată de Comisia Europeană. Deci ăsta e principalul motiv pentru care ea a fost susţinută de Parlamentul European şi eu sunt convins că şi după aceste alegeri în Parlamentul European Codruţa Kovesi va primi susţinerea”, declara Cioloş.
 
El preciza că „evident” că o va susţine pe Kovesi pentru acest post.
 
„În primul rând, eu reprezint un grup politic din Parlamentul European. Deci, din punct de vedere instituţional, pot să vă spun că îi voi da toată susţinerea Codruţei Kovesi şi voi avea o discuţie şi cu colegii din grupul politic pe care îl conduc pentru a confirma acest lucru. Fostul ALDE a susţinut-o pe Codruţa Kovesi şi în legislatura trecută şi sunt convins că voi obţine acordul şi pentru a o susţine în continuare în Parlament. Apoi, în Consiliul European sigur că mă voi folosi de contactul privilegiat pe care îl am cu partidul En Marche şi cu Emmanuel Macron şi o voi susţine şi acolo pe Codruţa Kovesi, pentru că avem toate argumentele ca ea să obţină o susţinere mai amplă, inclusiv din partea Franţei”, afirma Dacian Cioloş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările