Cioloş îi reevaluează pe liberali după doar 4 zile: Suntem deschişi unei colaborări cu PNL. Sperăm că vom reuşi să punem bazele unei constucţii politice solide

Cioloş îi reevaluează pe liberali după doar 4 zile: Suntem deschişi unei colaborări cu PNL. Sperăm că vom reuşi să punem bazele unei constucţii politice solide

Fostul premier Dacian Cioloş, lider al Mişcării România Împreună, a revenit joi cu un mesaj pentru cei din PNL, de această dată subliniind că formaţiunea sa e dispusă să colaboreze cu liberalii. Duminică, Cioloş a afirmat că PNL face parte, alături de PSD, din „clasa politică veche”, două partide care „vin din trecut şi ne vor în trecut”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aş vrea să clarific pe cât posibil mica furtună iscată, zilele trecute, într-un pahar cu apă, după referirile mele la prietenii din PNL. Trebuie să recunosc faptul că anul 2020 îmi provoacă unele temeri. Este evident că PSD nu poate fi înlăturat altfel decât printr-o largă coaliţie, dar în acelaşi timp nu putem ignora lecţiile primite de la ce au însemnat CDR şi Alianţa DA. Multă speranţă şi multă bucurie s-au transformat în dezamăgire şi într-un ajutor nesperat pentru PSD. Noi, societatea românească, nu am fost în stare să ne opunem cu succes modelului politic promovat de acest partid care a capturat toate straturile economice şi sociale. Din această perspectivă, mă îngrijorează 2020. Dacă vom face o alianţă politică slabă sau fragilă, prin care nu vom fi în stare să schimbăm fundamental societatea şi să oferim un model viabil de dezvoltare durabilă, vom înregistra un eşec de priorităţi“, scrie Dacian Cioloş pe Facebook. 
 
Fostul premier vorbeşte de greşelile politicienilor şi ale partidelor. „Cu toţii am greşit uneori sau nu ne-am ridicat mereu la aşteptările celor care ne susţin sau ne votează. Replicile pe care le-am primit, pe alocuri descalificante pentru cei care le-au dat, îmi confirmă îngrijorarea. Motiv pentru care nu doresc să alimentez această polemică. Nu sunt eu cel care trebuie să reformeze PNL. Nu am putut şi nici nu era misiunea mea în 2016, aşa cum nu este nici astăzi. Este misiunea oamenilor cinstiţi şi oneşti din PNL. Sunt mulţi şi îi asigur de toată preţuirea mea. Dar toţi membrii partidelor din România trebuie să ştie că, dacă nu vor face reforma de care este nevoie în propriul partid, ea va fi făcută chiar de electorat, la vot. Şi sunt convins că au suficiente date ca să înţeleagă ce spun“, a mai afirmat Cioloş. 
 
Mai mult, fostul premier lansează ideea unei colaborări cu liberalii în viitorul apropiat. „Aş vrea să închei prin a spune că suntem deschişi unei colaborări cu PNL, aşa cum suntem şi cu USR. Îi asigur că vor găsi mereu în noi un partener onest şi că avem speranţa că vom reuşi să punem bazele unei constucţii politice solide, care să facă faţă în alegeri, dar mai ales în perioada post-electorală. Resping ideea că am fi „condamnaţi“ să lucrăm împreună. Democraţia nu te condamnă, democraţia cere onestitate şi capacitatea de a-ţi recunoaşte propriile greşeli. Îi aştept pe cei din PNL să ni se alăture în munca pentru o Românie mai bună, pentru că ne aşteaptă vremuri dificile“, a conchis şeful Guvernului. 

Cioloş a afirmat că PNL face parte, alături de PSD, din „clasa politică veche”, două partide care „vin din trecut şi ne vor în trecut”. A urmat, ulterior, un val de atacuri ale unor lideri liberali. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: