Cioloş, replică pentru Dragnea: Guvernul nu „a pierdut miliarde de euro“, ci a adus în România 7,23 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Dacian Cioloş a reacţionat la declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia ”guvernul Cioloş este un risc de securitate naţională pentru că România a pierdut miliarde de euro”, premierul afirmând că guvernul său nu ”a pierdut miliarde de euro”, ci a reuşit anul acesta să aducă în România 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană.

”Guvernul Cioloş nu a pierdut miliarde de euro, ci a reuşit anul acesta să aducă în România 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană, din care aproape 2,5 miliarde aferente perioadei actuale de programare”, a declarat premierul Dacian Cioloş prin purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu .

De asemenea, precizează prim-ministrul, ”acest Guvern a crescut rata de absorbţie cu peste 20%. De la 58%  - cât au reuşit toate guvernele precedente începând cu 2007 -  la aproape 82% în prezent”.

Totodată, Guvernul Cioloş a adus în ţară investiţii străine directe în valoare de 3,7 miliarde de euro, cu peste 10% mai mult decât în anul precedent, mai arată prim-ministrul şi susţine că România are o creştere economică de 5%, cea mai mare din Uniunea Europeană în condiţii de stabilitate macro-economică.

Liviu Dragnea a declarat, joi, că guvernul Cioloş a fost un risc de securitate naţională întrucât România a pierdut miliarde de euro, bani pe care ar fi putut să-i acceseze din fondurile europene.

”Risc de securitate naţională a fost guvernul zero a lui Dacian Cioloş care a adus prejudicii României de miliarde de euro. Aici serviciile secrete ar fi trebuit să intervină demult, nu să stea indiferente sau să se complacă într-o neimplicare şi nesesizare fermă a unor derapaje din acest guvern. România a pierdut miliarde de euro şi sunt absolut convins că toate serviciile de informaţii din România l-au informat chiar pe preşedinte de ceea ce se întâmplă”, a spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite