Cioloş, reacţie după decizia conducerii liberale: Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate. Noi mergem până la capăt şi susţinem un Guvern cu puteri depline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO INQUAM PHOTOS / GEORGE CALIN
Dacian Cioloş FOTO INQUAM PHOTOS / GEORGE CALIN

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a anunţat că USR va merge în Parlament pentru un vot, fie că este vorba de o coaliţie fie că este singur. Cioloş a făcut apel la responsabilitate din partea PNL.

„USR a avut un singur obiectiv, să formeze un Guvern cu puteri depline. În aest sens am propus PNL şi UDMR să refacem Coaliţia, plecând de la un program cu soluţii concrete. Din păcate am constat că PNL refuză o negociere cu premierul desemnat. Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate. Sper să găsim soluţia”, a declarat Dacian Cioloş 

„USR rămâne determinat  să propunem un Guvern în Parlament. În Parlament se vede dacă există susţinere în Parlament. Duminică după-amiază avem o şedinţă de Comitet Politic când stabilim lista de miniştri şi programul politic. Noi vrem discuţii pragmatice. Nu e PNL pregătit să ofere soluţii, nu e nicio problemă, USR va face acest lucru. Până duminică când avem Comitet Politic PNL ştie unde să ne găsească. Noi vom merge până la capăt şi vom susţine un Guvern cu puteri depline”, a completat premierul desemnat.

Întrebat dacă merge în Parlament doar pentru a pica la vot, Cioloş a precizat. :„Am încercat să negociem dar dincolo de discuţii. Premierul nu a vrut să ne întâlnim. M-a informat de decizia BEX. Mi-a zis că nu are sens să ne mai vedem. Majorităţile se demonstrează în Parlament”.

Dacian Cioloş a subliniat că nu va negocia cu PSD: „Nu, am spus de la început că USR nu va negocia cu PSD. De altfel, dacă e să discutăm, au negociat PNL, chiar au avut un guvern împreună, nu cred că e cazul să ne dea nouă lecţii cu cine să negociem şi cu cine nu. Am fost clari şi consecvenţi de la început. Vom pregăti un program de guvernare cu măsuri care trebuiesc luate cât mai repede, le vom prezenta în Parlament, împreună cu o echipă guvernamentală, iar parlamentarii vor decide dacă e momentul să dea un guvern cu puteri depline sau dacă vor să prelungească incertitudinea şi această criză politică”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite