Cioloş răspunde pe Facebook unei persoane care i-a cerut să plece la Bruxelles: Nu merg nicăieri, mai am treabă aici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş le răspunde românilor pe Facebook FOTO gov.ro
Premierul Dacian Cioloş le răspunde românilor pe Facebook FOTO gov.ro

Premierul Dacian Cioloş a răspuns, sâmbătă, pe Facebook, celor care i-au scris comentarii la o postare legată de debirocratizare. Astfel, Cioloş i-a transmis unei persoane care i-a cerut să se întoarcă la Bruxelles că încă mai are treabă aici, dar şi unei doamne care i-a atras atenţia că în învăţământ se cer în continuare copii legalizate.

Primul comentariu la care a reacţionat primul-ministru a fost al unui tânăr care i-a scris: ”Mergeţi înapoi la Bruxelles!”. 

Dacian Cioloş i-a răspuns: ”Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”. 

Premierul i-a răspuns şi unei doamne care i-a reclamat că în învăţământ se cer în continuare copii legalizate şi că nu se simplifică deloc procedurile, din contră. 

Dacian Cioloş a întrebat-o unde anume s-a întâmplat acest lucru şi a adăugat că ”ministrul a dat deja Ordin pentru schimbarea procedurii”.

”Puteţi refuza să daţi copie legalizată şi să-i trimiteţi pe cei care vă cer asta la ministru. Din păcate, reflexele noastre proaste se schimbă mai lent decât deciziile”, a mai spus prim-ministrul.  

O altă persoană i-a scris premierului că se adresează românilor ca şi cum ar prezenta un program de guvernare.

”Nu sunteţi şi nu veţi fi rezultatul niciunui fel de alegeri! Cel putin conform propriilor afirmaţii. Adică, să zică poporul, uite frate, fatalitate, în sfârşit cineva care m-a convins, dar care nu mă lasă să-l votez!”, a scris aceasta. 

Premierul Dacian Cioloş i-a replicat că, în opinia sa, e important ca guvernanţii să facă atât cât pot acum, în prezent, şi să se gândească la cum pot fi lucrurile mai bune în viitor.

”Orice acţiune bună din prezent generează aşteptări mai mari de la viitor. Asta e natura umană optimistă şi creatoare. O să merg si eu la alegeri şi o să votez pe cineva în care am încredere că va duce mai departe ce am făcut bun şi că va veni cu noi idei bune. Fatalitatea nu e o realitate, e doar un punct de vedere. Şi eu, unul, nu privesc lucrurile din acest punct de vedere”, a scris prim-ministrul. 

Comentariile premierului au fost făcute la o postare a sa referitoare la deciziile Executivului privind debirocratizarea.

”La numai două luni de la adoptarea primului pachet pentru simplificare, începem să vedem primele rezultate: mai puţine documente pe care oamenii trebuie să le aducă la instituţii, mai puţine drumuri la ghişee, mai puţine cheltuieli. Am discutat ieri cu miniştrii în cadrul unei şedinţe de Guvern suplimentare despre progresele făcute, pentru că există progrese in mai multe domenii: eliminarea cerinţei de depunere a copiilor legalizate după documente, acceptarea copiei după buletin în format electronic, solicitarea cazierului de către instituţii direct unităţilor de poliţie”, a scris Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite