Ce spune comisarul european pentru Justiţie despre un nou mandat al Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a primit-o astăzi, la Palatul Victoria, pe Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, protecţia consulatorului şi egalitate de gen. De asemenea, Jourova a discutat şi cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre reinvestirea actualului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Am discutat cu doamna ministru (Raluca Prună – n.r.), care a spus că a făcut acest pas fiind convinsă că doamna Kovesi este cel mai bun candidat, deja şi-a demonstrat capacitatea de a administra instituţia şi să administreze unitatea anticorupţie. Mi-a explicat că a decis să facă propunerea preşedintelui pentru că regulile actuale permit această procedură", a spus Jourova, la Bucureşti.

Jourova a menţionat MCV-ul, în care este specificat că sunt necesare "proceduri robuste" pentru numirea magistraţilor cu funcţii înalte.

"Cred că aceasta este decizia ministrului Justiţiei şi nu aş vrea să mi-o asum. Pentru mine, dacă este permisă de actualele reguli, dacă regulile sunt transparente şi binecunoscute de public, poate fi făcut aşa", a mai spus comisarul european.

Oficialul european s-a mai întâlnit luni, la Bucureşti, cu premierul Dacian Cioloş  şi cu Ana Costea, ministrul Muncii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va avea o întrevedere cu comisarul european pentru justiţie, pe agenda discuţiilor aflându-se aspecte legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi reforma justiţiei în România. Vera Jourova se va întâlni şi cu cei doi preşedinţi ai Comisiilor Juridice, dar şi cu cei ai Comisiilor pentru afaceri europene din Parlament.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite