Cioloş, prima reacţie după ce a câştigat turul I pentru şefia USR PLUS: Partidul are nevoie de doi ani de construcţie, să avem şanse reale la preşedinţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Călin

Copreşedintele USR PLUS a transmis mulţumiri după ce a cîştigat primul tur de scrutin al alegerilor interne din USR PLUS. Liderul spune că „partidul are nevoie de doi ani de construcţie intensă, la sfârşitul cărora să avem şanse reale la preşedinţia României şi la o majoritate care să poată schimba şi reforma România”.

Aş vrea să vă mulţumesc pentru voturile voastre, indiferent de persoana pe care aţi ales să o votaţi pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS. Este impresionantă participarea şi, prin numărul de membri care au votat, suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă să faci politică în România şi ce înseamnă implicarea reală. Este un exerciţiu de democraţie şi implicare decent şi onest pentru care meritaţi felicitări şi mulţumiri. 

Liderul spune că „am putea spune că este o victorie a normalităţii modul în care s-au desfăşurat votul şi procesul electoral, dar îmi doresc să nu ne mai bucurăm de normalitate de parcă ar fi o excepţie. Rolul nostru în politică ar trebui să fie acela de a asigura normalitatea în fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice şi excese, pariuri şi riscuri nejustificate. De aceea nu vreau să cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război. Este o competiţie fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun şi mai capabil să ofere societăţii româneşti o şansă la o viaţă decenţă şi normală, la prosperitate şi bucurie”.

Copreşedintele USR PLUS a mai completat faptul că nu îi consideră contracandidaţi pe Dan Barna şi Irineu Darău şi că votul dat de membrii formaţiunii este dedicat schimbării în bine. 

„Le mulţumesc, de asemenea, lui Irineu Darău şi Dan Barna, pentru că împreună putem fi mai buni. Nu îi consider contracandidaţi şi concurenţi, ci colegi, prieteni şi parteneri pentru anii care vin, indiferent de rezultatul celui de-al doilea tur. Singura mea rugăminte este să înţelegem că votul colegilor noştri, membrii USR PLUS, este dedicat schimbării în bine, principiilor pe care le-am asumat şi dorinţei de a munci mai mult şi mai eficient. Cred că se poate mai bine şi mai mult, iar noi suntem aici ca să ne ţinem de cuvânt faţă de voi toţi, cei cărora vă cerem votul în aceste alegeri. În ceea ce mă priveşte, consider că partidul are nevoie de doi ani de construcţie intensă, la sfârşitul cărora să avem şanse reale la preşedinţia României şi la o majoritate care să poată schimba şi reforma România.

Deşi pornea ca favorit în cursa pentru USR PLUS, Dan Barna s-a clasat pe locul al doilea. Barna a obţinut 43,9%, adică 14.404 voturi, în timp ce Dacian Cioloş a fost primul în clasament, cu 46% din voturi, adică 15.111. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite