Cioloş: „Nu aş fi nominalizat-o pe Dăncilă premier“. Care e diferenţa esenţială dintre Alianţa USR-PLUS şi PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat miercuri seară, la Realitatea TV, că el nu ar fi desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier. Cioloş a vorbit şi despre relaţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi PNL în campania electorală, dar şi despre diferenţele dintre Alianţa USR-PLUS şi PNL.

„Nu ştiu cât de mare motor devine sau nu (Klaus Iohannis pentru PNL – n.r.), eu cred că până la urmă oamenii o să judece după candidaţi, după programele politice”, a declarat Dacian Cioloş la Realitatea TV, citat de G4Media.

În acest context, Cioloş a prezentat câteva diferenţe dintre Alianţa 2020 USR-PLUS şi PNL. „Sincer n-am văzut programul celor de la PNL. L-au scos şi târziu, a apărut mi se pare că de o săptămână. Noi, imediat după ce am depus lista de candidaţi, am prezentat şi programul electoral. Noi am fost înainte. Fiecare partid are strategia lui. Candidaţii nu au fost puşi cu mâna de preşedinţii partidului. Noi am avut o procedură clară şi transparentă de selecţie a lor şi în consecinţă am anunţat candidaţii relativ de vreme. Am fost, cred, printre primele partide care au anunţat candidaţii pentru europarlamentare”, a explicat Dacian Cioloş.

Acesta susţine că a discutat cu liderul PNL în vederea unei abordări comune la referednumului pentru justiţie declanşat de preşedintele Klaus Iohannis. „Am avut o discuţie inclusiv cu Ludovic Orban că în perioada următoare este bine să ne coordonăm campania nu numai pentru alegerile eruoparlamentare, ci şi pentru votul referendumului, care e foarte important.  Noi solicităm acest referendum de mai multă vreme, chiar Platforma România 100, înainte de a avea partidul, solicitam acest referendum, am susţinut acea iniţiativă civică, Fără penali în funcţii publice. Aceste întrebări de la referendum vin în completarea acestei iniţiative”, a mai arătat Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite