Cioloş va propune un guvern minoritar dacă PNL şi UDMR refuză refacerea coaliţiei. Dacă va fi respins, iar Cîţu va fi desemnat din nou premier, USR va susţine alegerile anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / George Călin
FOTO: Inquam Photos / George Călin

Liderii USR, reuniţi miercuri seară în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis ca, în cazul în care PNL şi UDMR vor refuza refacerea coaliţiei, Dacian Cioloş să se prezinte în Parlament cu un guvern monocolor USR, au declarat surse participante la discuţii pentru News.ro.

”Dacă ei (PNL şi UDMR - n. red.) nu vin alături de noi, mergem cu guvern minoritar în Parlament”, a precizat unul dintre liderii USR.

Potrivit sursei citate, o altă decizie luată de BN a fost ca, în cazul în care Guvernul Cioloş va fi respins, iar preşedintele Iohannis îl va propune din nou pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru, atunci USR va susţine alegerile anticipate. 

De asemenea, liderii USR au convocat pentru duminică o şedinţă a Consiliului Naţional pentru a decide structura şi componenţa Guvernului Cioloş, precum şi programul de guvernare.

Biroul Naţional al USR a fost convocat după ce prima rundă de discuţii dintre premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi liderii PNL şi UDMR a eşuat miercuri, urmând ca discuţiile să fie reluate vineri.

Citeşte şi: Cioloş, după eşecul discuţiilor cu liderii PNL şi UDMR: „Vineri vom avea o nouă întâlnire” VIDEO

Cîţu, ironii după discuţia cu Cioloş: Nu a fost nicio concluzie azi. Când a fost la Cotroceni, Cioloş a avut în spate o majoritate, adică aceea a USR-AUR-PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite