Cioloş, după întâlnirea cu Orban: Dintre priorităţile pe care le-am discutat la sfârşitul anului trecut, prea puţine au fost atacate frontal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, afirmă, după întâlnirea de miercuri cu Ludovic Orban, că prea puţine dintre lucrurile considerate importante de Alianţa 2020 USR-PLUS au fost ”atacate frontal” de Guvernul PNL. Cioloş reaminteşte că sprijinul Alianţei a fost condiţionat de rezolvarea anumitor aspecte, însă, în multe situaţi ”s-a bătut pasul pe loc”.

Cioloş vorbeşte, într-o postare pe Facebook, despre întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban şi spune că astfel de întrevederi ”reconectează Guvernul României la dezbateri europene esenţiale despre cadrul financiar multianual al UE şi la oportunităţile de finanţare cu bani europeni pentru proiectele din ţară”.

Cioloş afirmă, însă, că s-a discutat şi despre priorităţile Alianţei USR-PLUS, în contextul în care ”prea puţine au fost atacate frontal de Guvernul PNL”.

”Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi şi a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuţia de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi şi a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de-acum aşteptăm acţiune politică decisivă în acest sens. Secţia specială pentru magistraţi nu a fost desfiinţată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ. Nu avem încă un calendar clar pentru desfiinţarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale cum nu este deloc satisfăcătoare distribuţia banilor pentru investiţii în infrastructura mare - autostrăzi, căi ferate şi spitale, a

scris Cioloş pe Facebook.

Acesta vorbeşte şi despre sprijinul condiţionat care a fost acordat Guvernului.

”Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiţionat de aceste priorităţi acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament şi aşteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens”, a mai scris Cioloş.

Premierul Ludovic Orban, care a avut, miercuri, la Bruxelles, o întâlnire cu europarlamentari români, a spus că astfel de discuţii sunt extrem de importante, pentru ca, la nivelul Parlamentului European, să fie coordonate poziţiile pentru susţinerea intereselor României. Orban crede că este important să se folosească influenţa fiecărui partid pentru a se obţine avantaje pentru România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite