Cioloş, la Iaşi: Nu intrăm în cursa procentelor. Targetul nostru este să avem primari şi consilieri în cât mai multe localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat, la Iaşi, că ţinta Alianţei USR-PLUS este să facă o breşă în administraţie şi să câştige cât mai mulţi primari şi consilieri în întreaga ţară, însă a evitat să precizeze care ar fi procentul aşteptat de liderii alianţei.

Întrebat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, care este scorul pe care USR-PLUS îl ţinteşte la votul pentru consiliul judeţean la nivel naţional, Dacian Cioloş a spus că nu intră în "cursa procentelor", în condiţiile în care USR-PLUS nu are nicăieri primari.

"Nu o să intrăm în această cursă a procentelor, pentru că noi suntem singura forţă politică relevantă din România care intră în aceste alegeri fără primari în funcţie. Targetul nostru este să avem primari şi consilieri în cât mai multe localităţi din ţară, ca să demonstrăm ceea ce putem face şi să arătăm oamenilor diferenţa. (…) Noi trebuie să facem o breşă acum, şi acesta e obiectivul nostru. Probabil că la viitoarele alegeri vom putea vorbi de câte sute, câte mii de primari are USR-PLUS. Acum noi vom face o breşă şi vom avea primari, ca să demonstrăm cum se administrează o comunitate absorbind şi fonduri europene, şi să avem consilieri dacă se poate în toate comunele şi oraşele în care avem candidaţi", a declarat Dacian Cioloş.

El a spus că reprezentanţii USR-PLUS din consilii, indiferent dacă vor fi sau nu în majoritate, vor cere transparenţă şi vor solicita explicaţii privind cheltuirea banului public.

"Câţi primari aţi văzut să vină să raporteze modul în care au cheltuit banii? Dimpotrivă. Şi-au transformat consilierii în maşini de vot şi i-au cumpărat indiferent că au fost de la un partid sau altul. Vă garantez că ai noştri consilieri USR-PLUS nu vor fi de vânzare sau dacă vreunul dintre ei va călca strâmb nu va mai fi în partidul acesta", a adăugat Cioloş. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite