Cioloş ia distanţă şi faţă de liberali: PSD şi PNL sunt exponenţii unei clase politice vechi, două partide care ne vor în trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, la o manifestaţia organizată de PNL. FOTO Inquam Photos
Dacian Cioloş, la o manifestaţia organizată de PNL. FOTO Inquam Photos

Fostul premier, Dacian Cioloş, a lansat duminică o serie de critici dure la adresa PNL, partid despre care spune că face parte, alături de PSD, din „clasa politică veche”, acestea fiind două partide care „vin din trecut şi ne vor în trecut”.

„Avem o clasă politică veche despre care ştim că s-a perindat pe la putere regulat, reuşind să facă alianţe care mai de care mai ciudate şi mai nepotrivite. Clasa politică la care fac referire nu poate ieşi din această logică, iar aceşti oameni refuză să vadă că România s-a schimbat, că tot contextul european şi internaţional e diferit şi încearcă să păstreze un mod de a face politică în mod defectuos. Le convine captivitatea societăţii la propriile lor obiective. Sărăcia nu îi deranjează. Ba, dimpotrivă, îi avantajează. Liderul acestei clase politice învechite este PSD, care nu are nicio dorinţă şi nici ştiinţa să scoată România din sărăcie. Cu cât are un bazin electoral mai sărac cu atât PSD-ului îi e mai uşor să le dea acestor oameni câte puţin, cu ţârâita, păstrându-i într-o captivitate a sărăciei”, a scris Cioloş duminică pe pagina de Facebook.

Fostul premier începe şi un atac la PNL, formaţiune care l-a susţinut în perioada 2015-2016. „O spun cu un mare regret, PNL se regăseşte în aceasta zonă a clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze şi să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei aşteaptă să cadă PSD natural şi ei să le ia locul. Experienţele din 1996 cu CDR şi din 2004 cu Alianţa DA ne-au arătat că nu funcţionează acest model”.

Pe de altă parte, acesta a lăudat USR şi Demos. „Nu aş mai vorbi despre Putere şi Opoziţie cât aş spune despre clasa politică veche şi una nouă, în plină formare. Despre partide care vin din trecut şi ne vor în trecut şi despre partide noi care vor modernizarea României. Cu speranţă şi încredere. În ceea ce priveşte noua clasă politică, ea creşte vertiginos şi se dezvoltă în concordanţă cu viziunea viitoare a societăţii. Poate nu aşa de rapid cum ne-am dori, dar suntem pe drumul cel bun. USR face o treabă excelentă la nivel organizatoric şi mă bucur să văd că există energie multă şi bine articulată. Avem şi pe stânga un partid nou, Demos, de la care aştept mult mai multe, pentru că e nevoie să existe şi pe partea stângă o formaţiune politică nouă, cu un mesaj bine articulat”, mai precizează fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite