Cioloş, pe Facebook: Să nu-i uităm pe cei care au murit în tragedia de la Colectiv. Să învăţăm din greşelile făcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a scris, miercuri, pe Facebook, un mesaj cu ocazia comemorării a 40 de zile de la incendiul din Colectiv, afirmând că victimele tragediei nu trebuie uitate şi este nevoie să avem "umilinţa" de accepta greşelile făcute şi de a "învăţa" din ele.

"Dumnezeu să-i odihnească în Pace pe cei care au trecut Dincolo in tragedia de la ‪‎Colectiv‬, să ne dea tuturor înţelepciunea şi umilinţa de a accepta greşelile făcute şi a învăţa din ele. Să nu-i uităm şi sper să ştim să-i reintegrăm printre noi pe toţi cei care au supravieţuit tragediei", a scris premierul, pe Facebook.

Mesajul vine la comemorarea a 40 de zile de la tragedia din 30 octombrie.

Cu această ocazie, preşedintele Klaus Iohannis a mers, miercuri dimineaţă, la clubul Colectiv, unde a aprins o lumânare în memoria victimelor tragediei din 30 octombrie. Iohannis a mers în faţa clubului Colectiv, unde a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegere. Administraţia Prezidenţială nu a anunţat acest eveniment pe agenda de miercuri a preşedintelui. Tot miercuri, Klaus Iohannis a schimbat fotografia de cover de pe pagina sa de Facebook cu o imagine în care apar numele celor 60 de victime ale incendiului din 30 octombrie.

La Colectiv a venit miercuri şi premierul Marii Britanii, David Cameron, aflat într-o vizită oficială în România.

Miercuri se împlinesc 40 de zile de la tragedia din clubul Colectiv, iar în cursul zilei în faţa localului va avea loc o slujbă de comemorare a victimelor, la patruzeci de zile, oficiată de presfinţitul Timotei.

În urma incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

În spitalele din Capitală mai sunt internate 24 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care trei sunt în stare critică, alţi aproape 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Olanda, Austria, Israel şi Germania.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite