Cioloş, către Dragnea: Ori spuneţi răspicat că domnul Toader a lansat o enormitate, ori recunoaşteţi public că nu mai controlaţi Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier, Dacian Cioloş/ Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Fostul premier, Dacian Cioloş/ Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloş a postat, joi seară, pe Facebook un mesaj în care îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, fie să recunoască faptul că Tudorel Toader a ”lansat o enormitate” vorbind despre modificările în Justiţie şi ar trebui să demisioneze, fie că nu mai controlează Guvernul.

”Dacă domnul Toader are legitimitate pentru că este susţinut politic, cine îl susţine trebuie să-şi asume ceea ce dumnealui prezintă public de la pupitrul de ministru”, susţine Cioloş.

”Domnul Dragnea ne ceartă că ne-am grăbit să criticăm propunerile de modificare ale legilor justiţiei. Da, numai dumnealui a fost cel cumpătat. Noi, toţi ceilalţi, în frunte cu preşedintele ţării, cu procurorul general, cu judecătorii, ne-am agitat copilăreşte, fără să înţelegem ordinea lucrurilor. Au fost enunţate câteva principii, spune dumnealui, nimic grav în asta, de ce atâta agitaţie, nu-i aşa?!”, scrie Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Acesta continuă întrebând retoric: ”Nu este acesta guvernul care implementează la literă programul PSD?”.

”Eu zic aşa, domnule Dragnea: ori spuneţi răspicat că domnul Toader a lansat o enormitate, care nu este susţinută de PSD - şi atunci trebuie să demisioneze, ori recunoaşteţi public că nu mai controlaţi Guvernul şi atunci colegii dumneavoastră de partid vor şti mai bine ce să facă. Dacă domnul Toader are legitimitate pentru că este susţinut politic, cine îl susţine trebuie să-şi asume ceea ce dumnealui prezintă public de la pupitrul de ministru”, mai scrie Cioloş.

Acesta afirmă că Tudorel Toader vorbeşte ”în calitate de ministru al Guvernului României”.

”Repet: al Guvernului României - o ţară europeană, care respectă separarea puterilor în stat şi independenţa justiţiei. Un stat de drept. Dacă în iarnă nu s-ar fi «agitat» şi n-ar fi ieşit în stradă sute de mii de oameni, justiţia, lupta împotriva corupţiei ar fi fost schilodite. Acum, când încercaţi din nou să vulnerabilizaţi statul de drept, să puneţi justiţia sub control politic, nu vă aşteptaţi, bănuiesc, ca oamenii să stea liniştiti, la locurile lor - ca să parafrazez un citat celebru şi de tristă amintire - şi să vă primească propunerile cu aplauze?!”, îşi încheie Cioloş mesajul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, reacţiile generate de modificările la legile justiţiei anunţate de către ministrul Tudorel Toader, apreciind că ”s-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele” şi spunând că reacţia instantanee la nişte propuneri enunţate i se pare o abordare ori pur personală, ori superficial.

”Mie mi se pare că s-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele”, a afirmat Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, proiectul de lege privind legile justiţiei, el anunţând modificări semnificative care vizează statutul procurorilor şi judecătorilor, organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Propunerile au fost aspru criticate, inclusiv de preşedintele Klaus Iohannis care a afirmat că modificările reprezintă "un atac asupra statului de drept" şi asupra luptei anticorupţie, iar dacă vor fi adoptate ele vor "anula" eforturile României din ultimii 10 ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite