Cioloş: Dragnea spune că nu înţelege limba română pe care o vorbesc. Eu nu vorbesc limba demagogiei şi a populismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş i-a răspuns liderului PSD Liviu Dragnea, care afirmase că şeful Executivului nu a vorbit limba română, ci "limba tehnocraţilor", spunând că el nu vorbeşte şi nu vrea să înveţe "limba demagogiei şi a populismului", iar în Parlament a prezentat cifre, aşa cum i s-a cerut.

"Domnul Dragnea îmi spune că nu înţelege româna pe care o vorbesc. Nu ştiu, probabil. Eu nu vorbesc şi nici nu vreau să învăţ limba română a demagogiei, a populismului, a spune lucruri doar de dragul de a da bine. Mi-aţi cerut cifre, am venit şi v-am adus cifre", a spus premierul.

El a arătat că intenţia sa a fost ca cifrele prezentate să nu rămână doar cifre, ci să fie folosite pentru creşterea nivelului de trai, iar răspunsul pentru acuzaţiile lui Liviu Dragnea, potrivit cărora creşterea economică nu se vede în buzunarele românilor, este că banii nu se văd "încă".

"Poate problema este că această creştere anul acesta nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice. Probabil că asta afectează mai mult", a adăugat Cioloş.

El a mai afirmat că limba română pe care o vorbeşte este una "directă, clară" şi spune lucrurilor pe nume, iar criticile potrivit cărora Guvernul nu a comunicat suficient nu sunt corecte, având în vedere că el a preferat să facă decât să vorbească.

"Atunci când acest Guvern e acuzat că nu face destul şi nu vorbeşte destul, cred că ar trebui să ne uităm dacă nu cumva în trecut s-a vorbit prea mult şi s-a făcut prea puţin", a conchis Cioloş.

Liviu Dragnea a afirmat luni, în Parlament, că ceea ce a prezentat premierul Dacian Cioloş nu reprezintă realitatea. ”Ceea ce a prezentat astăzi, premierul, pe mine şi pe colegi şi pe români îngrijorează foarte mult. Astăzi, domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, ci limba tehnocraţilor, care sună străin şi este ruptă de realitate”, a afirmat liderul PSD, precizând că premierul a spus că a avut în intenţie să presteze un alt tip de guvernare, un alt mod de a guverna, transparent, responsabil şi predictibil, dar exemplul de transparenţă este intenţia de a modifica Codul Fiscal pe furiş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite