Cioloş, despre numirea lui Marian Neacşu în funcţia de Secretar General al Guvernului: Liniştea peneliştilor se plăteşte cu funcţii pentru penali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele USR Dacian Cioloş a transmis, în contextul numirii lui Marian Neacşu ca Secretar General al Guvernului, că acea condamnare a acestuia, pentru conflict de interese, este „furt şi înşelare a încrederii cetăţenilor în stat şi în exponenţii săi”. Liderul USR a mai transmis că PNL „nu a dat niciun semn că ar fi deranjat de numirea Laurei Vicol la preşedinţia Comisiei juridice” şi că aceeaşi „tăcere” va însoţi numirea lui Neacşu.

„Conflictul de interese este furt şi înşelare a încrederii cetăţenilor în stat şi în exponenţii săi, domnule Ciolacu! Domnul Marian Neacşu, pe care îl apăraţi în felul acesta pentru a-l putea planta la Secretariatul General al Guvernului, este condamnat penal. Poate dumneavoastră nu vi se pare furt, pentru că furtul, în accepţiunea PSD, este când cineva îţi bagă mâna în buzunarul propriu. Or, dumneavoastră şi colegii din PSD vreţi să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin şmecherie nu se pune, e ceva firesc, o finalitate a jocului politic”, a scris Cioloş pe Facebook. 

Liderul USR a completat: ”Dar poate că pur şi simplu nu înţelegeţi gravitatea acestui fapt şi e bine să fie clar de ce e furt, deşi mă îndoiesc că nu pricepeţi, având în vedere că partidul dumneavoastră a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să schimbe încadrarea juridică a coflictului de interese”.

Preşedintele USR a mai transmis că „domnul Neacşu şi-a angajat fata la cabinetul parlamentar, aşa că muta banii din bugetul primit de la Parlament, în buzunarul familiei sale. Aşa încălca legea. Şi era şi imoral ce făcea, totodată, în ciuda afirmaţiei dumneavoastră cum că <<N-a furat nimic. Ce facem în ţara asta, omorâm oameni?>> Era imoral, pentru că banii aceia erau destinaţi unui consilier care să îl ajute pe Marian Neacşu să îşi desfăşoare activitatea de parlamentar, nu să dea cadouri fiicei sale. Să ţineţi minte asta când mai vedeţi că nimeni în ţara asta nu mai crede că Parlamentul merită vreun strop de încredere. Vina vă aparţine dumneavoastră şi colegilor dumneavoastră: aţi distrus una după alta instituţiile democraţiei româneşti”. 

Dacian Cioloş mai spune că vrea să ştie „ce crede noul premier care va conduce un guvern cu un secretar general condamnat penal exact pentru înşelarea încrederii cetăţenilor în capacitatea lui de a-i reprezenta în stat. Am înţeles că PNL nu reuşea să se concentreze pe reforma rapidă din cauza noastră, a USR. Reformează împreună cu PSD sistemul prin întoarcere la garnitura de oameni cu probleme penale? Nu am văzut niciun semn de la PNL că ar fi deranjat de numirea Laurei Vicol la preşedinţia Comisiei juridice din Parlament şi cred că aceeaşi tăcere asurzitoare va însoţi şi numirea lui Marian Neacşu la conducerea Secretariatului General. Liniştea peneliştilor se plăteşte cu funcţii pentru penali”. 

Florin Cîţu: „Trebuie să vedem dacă din punct de vedere legal totul este respectat”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, referitor la numirea lui Marian Neacşu ca Secretar General al Guvernului, că i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să verifice legalitatea unei posibile nominalizări pe funcţie, fiind nominalizat de PSD.

„Am avut o discuţie şi cu premierul Ciucă, i-am spus să verifice legalitatea, să vadă tot, dacă din punct de vedere legal totul este OK. Trebuie să vedem lucrurile acestea. Până la urmă, este o nominalizare a PSD, dar trebuie să vedem dacă din punct de vedere legal totul este respectat”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24, fiind întrebat ce părere are despre nominalizarea lui Marian Neacşu pentru funcţia de secretar general al Guvernului.

Ciolacu: „Domnul Neacşu nu a furat nimic”

Întrebat ce părere are premierul Ciucă despre propunere, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns: „Nu are nicio părere, domnul Neacşu este un om care a avut performanţe, e un om serios”. 

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru cine dorim să fie secretarul general”, a afirmat Marcel Ciolacu la România Tv. 

Potrivit liderului social-democrat, Marian Neacşu „nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi... Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese. (...) Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric”, a mai completat preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite