Cioloş, despre graţiere: Domnule Dragnea, domnule Grindeanu, nu duceţi România înapoi în anii '90!

Cioloş, despre graţiere: Domnule Dragnea, domnule Grindeanu, nu duceţi România înapoi în anii '90!

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că, prin felul în care a fost iniţiat, „demersul graţierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat”, creează suspiciunea că obiectivul principal al guvernării PSD-ALDE este acela de a scăpa unele persoane de efectele legii penale.

Cioloş le-a cerut prim-ministrul Sorin Grindeanu şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ”să nu ducă România înapoi în anii '90”, transmiţându-le că o Românie normală nu este una a ”loviturilor de forţă sau aranjamentelor oculte”.
 
”Prin felul în care a fost făcut azi, demersul graţierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat, creează suspiciunea că obiectivul central al guvernării PSD-ALDE este altul: nu bunăstarea românilor, aşa cum au clamat înainte şi după alegeri, nu interesul public, cetăţenii sau mediul economic, nu interesul României într-un context geostrategic foarte dificil”, a scris fostul premier, miercuri, pe pagina de Facebook.
 
Dacian Cioloş a precizat în contextul celor afirmate că ”principalul obiectiv al PSD-ALDE a fost şi rămâne acela de a se face scăpaţi de efectele legii penale”, adăugând că nimic altceva nu contează, niciun sacrificiu nu e prea mare.
 
”Cetăţenii care respectă legea, ţara, credibilitatea ei, statutul european al României. Toate pot fi sacrificate peste noapte pentru ca o mână de indivizi să scape de lege. Simplu şi cinic”, a precizat Cioloş.
 
Totodată, el a spus că reglementările introduse ”pe furiş” nu arată decât dispreţ faţă de cetăţeni, iar maniera duplicitară în care este folosită problema supra-aglomerării penitenciarelor, ca pretext pentru a discredita politicile anticorupţie în România, este inacceptabilă.
 
”Domnule Dragnea, domnule Grindeanu, nu duceţi România înapoi în anii '90. O Românie normală este România domniei legii, nu a bunului plac, nu a loviturilor de forţă sau aranjamentelor oculte”, a transmis, la final, fostul prim-ministru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările