Cioloş, despre anunţul premierului de a muta ambasada la Ierusalim: O dovadă clară a ipocriziei PSD, care acţionează în favoarea unor interese private

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Arhivă
Dacian Cioloş FOTO Arhivă

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a comentat afirmaţia premierului Viorica Dăncilă privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, explicând că ţara noastră se pune într-o poziţie disonantă faţă de partenerii europeni şi că PSD dă dovată de ipocrizie.

„Ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România exercită în acest moment preşedinţia Consiliului UE. Din această poziţie, în dispreţ faţă de politica externă comună a UE, România decide fără nicio consultare prealabilă să aibă o poziţie disonantă faţă de partenerii europeni. E o dovadă cât se poate de clară a ipocriziei din discursul PSD, care clamează o pseudo-independenţă faţă de interesele europene în beneficiul României, când, de fapt, acţionează fără scrupule în favoarea unor interese private şi necunoscute publicului românesc", a declarat Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat transmis de PLUS.

Cioloş a mai adăugat că PSD-ALDE ignoră Constituţia şi rolul preşedintelui în politica externă şi că încearcă să scoată România „de pe traseul ei european”.


„Coaliţia PSD-ALDE s-a plâns în ultimii ani de o colaborarea dificilă cu preşedintele Klaus Iohannis. Numai că, prin ignorarea Constituţiei şi a rolului preşedintelui în politica externă, partidele aflate la putere sunt cele care dovedesc rea-intenţie. Izolarea preşedintelui României, excluderea sa din rolul atribuit de legile fundamentale şi şicanarea permanentă sunt singura politică pe care o înţelege această coaliţie nocivă, care a capturat România şi încearcă să o scoată de pe traseul ei european. În plan extern, un asemenea comportament poate avea consecinţe dramatice pentru ţara noastră", se mai arată în comunicatul PLUS.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, duminică, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), că Guvernul României va lua decizia mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, după finalizarea analizei de către „toţi actorii constituţionali şi în deplin consens“.
 
„Sunt încântată să anunţ, astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi  actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi, în deplin consens, eu ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc vom muta Ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului“, a anunţat Viorica Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite