Cioloş: Eu am constatat până acum că cei de la PSD au promis multe lucruri şi nu s-au ţinut de ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, la o dezbatere organizată de GDS, că nu ştie ce îşi propune PSD într-o viitoare guvernare, dar din ce a constatat până acum este că social-democraţii "au promis multe lucruri şi nu s-au ţinut de ele".

Primul-ministru a afirmat că o eventuală guvernare a PSD nu ar permite îndeplinirea obiectivelor pe care el şi le-a asumat, motiv pentru care a preferat susţinerea altor formaţiuni politice.

"Dacă ne uităm la modul cum s-a guvernat până acum, la ceea ce au promis şi ceea ce au făcut, evident cred că o astfel de guvernare nu ar duce la îndeplinirea obiectivelor pe care şi eu mi le-am asumat şi alţii şi le-au asumat, alţii cu care eu am lucrat, chiar lucruri pe care le-am început. De asta m-am şi angajat într-o anumită direcţie, deci, aici, lucrurile, pentru mine, sunt clare”, a spus Dacian Cioloş.

”Am spus că sunt gata să conlucrez cu PNL şi USR şi cu cei care îşi asumă principiile şi valorile pe care le-am pus şi în acea platformă «România 100». Lideri ai PSD au spus că acelea sunt generalităţi şi că oricine poate să le afirme. Şi eu am spus: nu e suficient să le afirmi, trebuie să le şi aplici. Eu ce am constatat până acum e că cei de la PSD au promis multe lucruri şi nu s-au ţinut de ele. Deci, din punctul ăsta de vedere lucrurile sunt clare", a declarat premierul Dacian Cioloş.

El a ţinut să precizieze că, de multe ori, "se votează în România de frică, de teamă să nu se întâmple ceva mai rău ".

"Trebuie să ne asumăm şi un mod pozitiv, constructiv de a ne putea afirma şi a putea susţine idei reformatoare. Nu doar de teamă. Adică «votaţi-ne pe noi ca să nu ajungă ceilalţi la putere». Nu. Eu cred că trebuie să facem efortul necesar şi să ne asumăm timpul care va fi necesar ca o parte cât mai mare dintre români să înţeleagă că e nevoie să susţină în mod pozitiv anumite reforme de care societatea are nevoie şi nu doar să ne ascundem. Dacă ne construim puterea doar pe teamă, facem într-un fel jocul celor care instigă la ură şi la teamă şi acesta nu este un lucru bun pentru societatea românească", a arătat Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite