Cioloş şi Barna: Intrăm şi poimâine la guvernare, dar nu cu partide care până acum patru zile au fost umăr la umăr cu Dragnea. După prezidenţiale, anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna şi Dacian Cioloş FOTO Florin Suler
Dan Barna şi Dacian Cioloş FOTO Florin Suler

Liderii USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, au vorbit la „Adevărul Live” despre aparenta reţinere a Opoziţiei de a intra la guvernare. Cioloş a explicat că Alianţa ar intra şi „poimâine”, dar fără partidele „care până acum patru zile au fost umăr la umăr cu Dragnea”.

Liderul PLUS a menţionat că în cazul în care s-ar organiza alegeri anticipate toate partidele ar avea de câştigat, mai puţin PSD-ul, şi că până la prezidenţiale nu este posibil.

„Până atunci, putem să avem o guvernare care să fie ţinută sub control şi să nu mai facă prostii. Dar după prezidenţiale am putea merge la anticipate”, a declarat Dacian Cioloş, care mai subliniază că deşi Dragnea a plecat, „Guvernul este acelaşi”.

Întrebat despre ezitarea USR-PLUS de a-şi asuma o posibilă guvernare, Dan Barna a declarat că Alianţa ar intra „şi poimâine”, dar că nu alături de partide care „până acum patru zile” îl susţineau pe Liviu Dragnea.

„Intrăm la guvernare poimâine, dar cu o majoritate în Parlament. După prezideţiale e posibil să avem anticipate. USR e gata să renunţe la mandate. Nu suntem sudaţi de scaunele de acolo. Alianţa USR-PLUS intră la guvernare după un rezultat la anticpate. Nu putem să intrăm într-un Guvern alături de partide care până acum patru zile au fost umăr la umăr cu Dragnea la scoaterea României din Europa”, a adăugat Cioloş.

Dan Barna a adăugat că partidele respective sunt UDMR şi Pro România, care e format din primele două guverne Dragnea.

„UDMR, oamenii de la Ponta au susţinut o bună bucată de vreme ce a făcut PSD. Primele două Guverne Dragnea, sunt acum la Ponta. Am susţine un Guvern non-PSD care ne-ar susţine proiectele”, susţina Barna.

„Trebuie să avem o majoritate în Palament care dă jos acest guvern. Apoi se poate intră în campanie pentru prezidenţiale, apoi anticipate. Poate să rămână guvernul Dăncilă, dar nu cu doamna Dăncilă premier. În toamnă, putem forma o majoritate care să voteze dizolvarea Parlamentului şi mergem la anticipate. În afară de PSD şi ALDE, toate celelate partide ar trebui să fie interesta de anticpate”, a completat liderul PLUS.

Emisiunea completă: Barna şi Cioloş la Adevărul Live: Orban se preface surprins că vom avea candidat propriu la prezidenţiale. Românii s-au săturat de această ciupeală oportunistă
 

Vezi şi: Barna explică de ce a fost la Antena 3: Oamenii mi-au mulţumit că am mers în «biserica» părinţilor lor şi am vorbit cu «patriarhul» părinţilor lor. Sunt împăcat

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite