Cioloş şi Barna fac primul pas spre o alianţă cu PNL: „Există o perspectivă foarte clară de discuţii pragmatice“

Cioloş şi Barna fac primul pas spre o alianţă cu PNL: „Există o perspectivă foarte clară de discuţii pragmatice“

Dan Barna şi Dacian Cioloş, la Adevărul Live

La Adevarul Live, Dan Barna şi Dacian Cioloş, liderii alianţei USR-PLUS, au deschis o primă portiţă către o colaborare cu PNL. În timp ce Dan Barna a vorbit despre o alianţă cu liberalii pentru guvernare, Dacian Cioloş a extins posibilitatea unui colaborări şi pentru alegerile locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adevărul: Credeti ca PNL e interesat să facă o alianţă cu Plus şi USR la parlamentare? Nu se vor duce către ALDE sau Ponta ?

Dacian Cioloş: Eu cred că şi PNL-ul are să dea Romaniei o şansă la dezvoltare. Cel mai bine e să-i întrebaţi pe ei. Noi vă spunem doar ceea ce putem face noi. Obiectivul nostru e să obţinem noi un rezultat cat mai bun.

Dan Barna: Povestea cu razboiul dintre noi şi PNL e naivă şi doar o fentă. În realitate, veţi vedea că toate eforturile noastre din campanie vor fi împotriva PSD-ALDE şi pentru a scoate oamenii la vot. Înţepăturile dintre PNL şi USR, care există între unii dintre membri, pentru că e de natură umană, sunt nesemnifiative. Obiectivele noastre politice sunt deasupra acestor mici înţepături. Miza e ca PSD să devină istorie, pentru că altfel copiii noştri ne vor saluta de la Londra şi Paris, nu din România.

Aşteptaţi alegerile europarlamentare ca să vă faceţi ulterior calcule de guvernare?

Dan Barna: Perspectiva unei alianţe post-electorale cu PNL pentru guvernare e una realistă şi foarte previzibilă.

Dacian Cioloş: Şi pentru locale. Există o perspectivă foarte clară de discuţii pragmatice pentru o alianţă. Nouă ne e foarte clar că având legislaţia actuală pentru alegerile locale, cu un singur tur de scrutin, ne reducem şansele dacă vom candida unii împotriva celorlalţi.

Dan Barna: La Bucureşti şi în marile oraşe va trebuie să avem candidaţi comuni pentru a scăpa de Firea şi de alţi primari PSD. E un element pragamtic-necesar penru ca Romnia să scape de acest PSD care devalizează statul român. 

***

La Adevărul Live, Dan Barna şi Dacian Cioloş, liderii alianţei USR-PLUS, au pledat pentru alegeri anticipate, singura măsură care ar duce la „resetarea clasei politice“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările