Cioloş: Autostrăzile au fost un succes, o să vedeţi anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Eduard Enea
Dacian Cioloş FOTO Eduard Enea

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la Digi24, că, pentru Guvern, capitolul infrastructurii şi al autostrăzilor a fost un "succes", pentru că Executivul nu a avut ca obiectiv "inaugurări" de kilometri, având în vedere că, 2015, la venirea actualului Cabinet, multe şantiere erau blocate, iar situaţia s-a remediat între timp.

Întrebat dacă, din punctul de vedere al infrastructurii şi al kilometrilor de autostradă, poate spune că Guvernul a înregistrat un eşec, Cioloş a infirmat.

"La autostrăzi, eu aş spune că e un succes. (...) Nu acesta a fost obiectivul (creşterea numărului de kilometri de autostradă inauguraţi - n.r.) şi nu aveam cum, şi asta trebuie să fie clar pentru toată lumea. Autostrăzile nu le faci pentru că ai un an de zile un ministru bun sau o echipă foarte dinamică. Dacă noi nu am avut proiecte pe care să se lucreze în anii trecuţi, nu aveam cum să inaugurăm anul ăsta. O să vedeţi anul viitor", a explicat el.

Premierul a spus că această discuţie va putea avea loc la mijlocul anului viitor, când se vor vedea rezultatele.

"Când am venit în noiembrie, pe aproape toate şantierele nu se lucra. Deci şantiere care erau contractate, unde erau firme care trebuiau să execute lucrări, nu se lucra. Erau blocate din motive administrative. Erau blocate licitaţii, pentru că nu era clară legislaţia, nu erau autorizaţiile de la diverse ministere", a explicat el.

Dacian Cioloş a precizat că Executivul condus de el a lansat masterplanul pe Transporturi, a efectuat mai multe studii de fezabilitate şi a deblocat lucrări prin negocieri cu firmele care execută lucrări, şi de aceea nu poate numi activitatea Guvernului un eşec în acest domeniu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite