Cioloş, mutare-surpriză: a înregistrat la tribunal un nou partid: „Suntem gata! Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine“. Ce nume are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos a înfiinţat un nou partid: PLUS. Foto: MişcareaRomânia Împreună.
Dacian Ciolos a înfiinţat un nou partid: PLUS. Foto: MişcareaRomânia Împreună.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat sâmbătă, la Cluj, înfiinţarea unui nou partid, Mişcarea România Împreună urmând a fi retras de la Tribunalul Bucureşti, din cauza întârzierilor prea mari pentru înregistrare. Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) este noua formaţiune politică deja înfiinţată ce urmează să îşi înceapă activitatea în toate regiunile din ţară, a declarat fondatorul său Dacian Cioloş.

Mesajul lui Dacian Dacian Cioloş, cu ocazia lansării PLUS:

„În 2016, unii dintre noi am avut privilegiul să fim la guvernare. Am vrut o guvernare cinstită pentru oameni care aşteptau normalitatea. Am tras niste concluzii atunci: că o guvernare solidă are nevoie de o susţinere politică solidă.  Un guvern cinstit are nevoie de susţinerea unei clase politice cinstite, de un parlament cinstit. 

Am terminat mandatul şi ştiţi ce a început din ianuarie 2017. Românii au ieşit în stradă să îşi apere decenţa. Noi ne-am luat atunci angajamentul să ne implicăm. Şi am pornit platforma România 100. Am înteles şi că trebuie să ne implicăm direct. În mai puţin de un an, am adunat peste 1.000 de oameni care au vrut să se implice, care au pus în practică peste 150 de proiecte. Nu mai putem să aşteptăm, e nevoie de noi toţi.

Implicarea civică e un punct de plecare esenţial, dar am realizat că e nevoie şi de implicare politică. Şi am decis în primăvara acestui an să depunem o cerere pentru înfiinţarea unui partid politic. De atunci au trecut mai bine de opt luni, în timpul ăsta am făcut ceea ce aţi văzut aici. Din cei aproape 60.000 de oameni care şi-au declarat susţinerea pentru partid, am început să îi selectăm pe cei mai dinamici, la nivelul fiecărui de faţă. Avem deja o structură în ţară înainte de a avea partidul înfiinţat. În Cluj e unul dintre cele mai puternice grupuri de iniţiativă. Deci suntem gata să trecem la treabă, dar avem nevoie de acest vehicul politic. 

Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid, pentru noi e un instrument prin care să punem în practică proiectele. Acest dosar al partidului Mişcarea România Împreună tronează în justiţie de opt luni pentru că unii oameni încearcă să oprească acest vehicul. Cert este că înregistrarea acelui partid se mişca extrem de încet, atât de încet încât riscam să ratăm participarea la primele alegeri din mai 2019. În septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Colegi de-ai noştri, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic.

Astăzi vreau să vă anunţ că acel partid e înscris în registrul naţional al partidelor din România. Astăzi vreau să vă anunţ că avem partidul nostru politic. Partidul Libertăţii Unităţii şi Solidarităţii, pe scurt, PLUS. Suntem gata să începem!”, a declarat Dacian Cioloş la Cluj.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite