Ciolacu, despre anunţul lui Iohannis: Mă aşteptam. E o aberaţie să faci anticipate cu trei luni înainte de termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a explicat joi seară la „Gândurile lui Cristoiu” că se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să-l nominalizeze din nou pe Ludovic Orban pentru postul de premier. Cu toate astea, liderul social-democrat afirmă că i se pare o „aberaţie” organizarea alegerilor anticipate cu trei luni înainte ca acestea să aibă loc la termen.

„Mă aşteptam la această decizie. Preşedintele a ales o variantă prelungită de criză. Presupun că îşi va asuma costurile unei crize politice. Noi ne vom strânge luni la partid să facem strategia pentru perioada următoare. Mâine mă văd cu juriştii, voi face o sesizare să văd cât de legală e numirea”, a declarat Ciolacu joi seară la „Gândurile lui Cristoiu”.

Acesta a adăugat apoi că partidul va decide luni dacă PSD va participa sau nu la lucrările din plen în care se va acorda votul de învestitură a Guvernului Orban. În caz contrar, din lipsă de cvorum, procedura se amână. Totodată, acesta a subliniat că n-ar vota niciodată un guvern liberal şi transmite că a văzut şi alţi oameni politici care au avut un scor electoral bun „şi au crezut că sunt stăpânii României”.

„Trebuie o decizie politică dacă participăm la acel vot sau nu. Avem şi acea posibilitate ca PSD să nu meargă în plen, să nu participe la lucrări.

Nu mi se poate cere să votez vreodată Guvernul Orban. Char dacă aş fi fost simplu membru de partid, eu n-aş vota niciodată un guvern PNL. E penibilă situaţia. Să ai 261 de voturi şi să vii cu aceeaşi nominalizare. Noi am mai trăit filmele astea. Klaus Iohannis a fost refuzat de Traian Băsescu în acelaşi stil. Am văzut şi alţi oameni politici care au avut scor bun electoral şi au crezut că sunt stăpânii României. Fiecare om politici îşi asumă la un moment dat acele lucruri”, a mai adăugat liderul interimar al PSD.

Întrebat despre poziţia lui în privinţa alegerilor anticipate, CIolacu a subliniat că i se pare o aberaţie şi că miza PNL-ului e de fapt alta.

„E o aberaţie să faci alegeri anticipate cu trei luni înainte de alegerile la termen. Ştim toţi de ce se face. Pe 1 septembrie trebuie mărite pensiile şi salariile profesorilor. Aceasta e miza. Ca guvernul să fie instaurat înainte de acel termen”, a mai relatat Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că îl propune din nou prim-ministru pe Ludovic Orban, acesta fiind pus să-şi formeze o echipă de miniştri pentru a merge la testul din Parlament.

„Preşedintele României decretează: «Se desemnează domnul Ludovic Orban în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentrun a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art 103, alin 2 din Constituţia României, republicată»”, este textul apărut în Monitorul Oficial.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite