Ciolacu: Vor îngheţa pensiile, categoric. Când ajungi la 50% datorie externă, trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile

Ciolacu: Vor îngheţa pensiile, categoric. Când ajungi la 50% datorie externă, trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile

Marcel Ciolacu a criticat din nou politica Guvernului condus de Florin Cîţu şi a fostului guvern Ludovic Orban FOTO Arhivă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată convins că valoarea punctului de pensie nu va fi majorată din cauza datoriei externe mari pe care România a acumulat-o în ultimul an. ”Când ajungi la 50% datorie externă trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile”, a declarat liderul PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Pensia medie în România este, în momentul acesta, 1.400 de lei. INS-ul, care e subordonat Guvernului, a venit şi a explicat că unui român, ca să trăiască, lunar, îi trebuie 1.733 de lei. Ce faci cu această diferenţă? Nu trebuie să aplici legea?  (...) Vor îngheţa pensiile, categoric. Fiindcă îngheţarea salariilor şi a veniturilor este în funcţie de datoria externă. (...)  Când ajungi la 50% datorie externă – noi suntem la 47, vom ajunge la 50% categoric pentru că ne împrumutăm zilnic - în momentul acela trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile. (...) Părerea mea e că nu au altă soluţie. Părerea mea e că vor veni cu 8% în septembrie, însă nu poate să depăşească, au un acord cu 7% deficit”, a declarat liderul PSD joi seară, la Antena 3. 

Marcel Ciolacu a criticat din nou politica Guvernului condus de Florin Cîţu şi a fostului guvern Ludovic Orban de a contracta împrumuturi mari. El susţine că proiectul de buget la care lucrează PSD şi va fi prezentat săptămâna viitoare. 

Ciolacu a explicat şi de ce PSD a ales să propună propria variantă de buget pentru anul care a început - opoziţia ”nu trebuie doar să înjure la televizor sau să jignească”, ci să vină ”cu soluţiile ei”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările