Ciolacu, uşă deschisă pentru Grindeanu în PSD: „Cu Sorin mănânc mai des decât cu familia mea”. Ce spune despre o alianţă cu UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu Inquam Photos / George Calin

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu, i-a făcut o invitaţie oficială în PSD fostului premier Sorin Grindeanu, provocându-l să candideze pentru o funcţie de conducere la Congresul partidului care va avea loc la sfâşitul lunii viitoare.

„Referitor la Sorin Grindeanu. Cu Sorin Grindeanu mănânc mai des decât mănânc cu familia mea. Locuim foarte apropiat. Eu nu voi accepta şi nici Paul Stănescu şi nici majoritatea colegilor ca deciziile PSD să se ia din exteriorul partidului. Am fost foarte clar astăzi. Dacă Sorin doreşte să participe la viaţa politică a PSD, este decizia lui. Primul pas trebuie să redevină membru al PSD. Cred că Congresul PSD, dacă va fi o singură candidatură a unui proiect politici, nu este un lucru îmbucurător. La Congres trebuie să fie mai mulţi candidaţi. Nu am luat în calcul dacă voi fi unul dintre contracandidaţii lui Sorin Grindeanu, deoarece el încă nu este membru de partid. Cu certitudine eu doresc să fac parte dintr-o echipă. Ştiu că deliciul presei la Congreusl PSD până acum a fost cine cu cine s-a bătut pentru funcţii. Dorim să aducem o modernizare a partidului şi un alt mod de abordare”, a declarat Marcel Ciolacu joi, la finalul Conferinţei de alegeri a PSD Olt.


„Eu voi reveni în politica PSD într-un proiect extrem de serios al PSD, un proiect extrem de serios pentru ţară. Nu voi ţine isonul unor proiecte personale ale lui x, y, indiferent cum se cheamă acea persoană. Dacă lucrurile acestea se vor întâmpla, am fost om de stânga, sunt şi voi fi om de stânga şi voi reveni în PSD”, a declarat Sorin Grindeanu în cadrul Conferinţei.
 
Grindeanu a venit însă şi cu ameninţări voalate. precizând că  „figurile uzate ale PSD” trebuie să facă un pas în spate. „Nu să plece, să facă un pas în spate”, „completat acesta.

În cadrul aceleiaşi conferinţe Ciolacu a anunţat că PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban după ce acesta din urmă a anunţat că îşi asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

„O să depunem o moţiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR, şi vă spun că va trece această moţiune de cenzură”, a dezvăluit Ciolacu. Cu toate astea, liderul interimar PSD a subliniat că alianţa cu UDMR este doar una „pe principii”, nu politică, însă adaugă că şi-ar dori ca maghiarii să vină alături de social-democraţi.

„Alianţa pentru a susţine aceeaşi moţiune alături de UDMR este o alianţă politică. Mi-aş dori ca PSD să aibă un proiect şi un program politic atât de bun încât UDMR-ul să vină alături de noi ca o alianţă politică. (...) În acest moment nu este o alianţă politică cu UDMR, ci o alianţă pe principii. Nu exclud ca UDMR să fie un partener politic credibil”, a mai precizat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite