Ciolacu: Trist preşedinte, jalnic profesor. E inadmisibil să te speli pe mâini pentru că Guvernul n-a fost în stare să facă nimic pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a afirmat despre Klaus Iohannis că este „trist preşedinte, jalnic profesor“. Liderul PSD a adăugat că este inadmisibil ca şeful statului să se spele pe mâini de Guvernul său care nu a fost capabil să facă nimic pentru ca deschiderea în siguranţă a şcolilor.

„Trist preşedinte, jalnic profesor! Este inacceptabil să te speli pe mâini pentru că Guvernul tău n-a fost în stare să facă nimic pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor. Cum adică să se ocupe primarii? Guvernul ce păzeşte, domnule Iohannis?! Sunt 7 milioane de copii, părinţi şi bunici care nu ştiu nici acum ce se va întâmpla pe 14 septembrie. Cum adică să spui că elevii se obişnuiesc repede cu «lucrurile mai puţin plăcute»?! Cu lipsa manualelor, a tabletelor şi cu purtarea ore în şir a măştilor luate din banii părinţilor?! Cu profesorii care vor intra la clasă cu frica că se vor infecta, cu zeci de măsuri aberante venite de la centru pentru primari, cu localităţi întregi unde nu este nici măcar semnal la telefon?! Cum?!“, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook. 

Liderul PSD l-a întrebat pe Klaus Iohannis dacă nu ar fi mai bine să se obişnuiască cu ideea că nu este preşedintele PNL, ci al tuturor românilor.

„Dar nu vreţi dvs, domnule Iohannis, să vă obişnuiţi cu ideea că nu sunteţi preşedintele PNL, ci preşedintele tuturor românilor? Să nu mai faceţi campanie deşănţată de la pupitrul prezidenţial, să renunţaţi la ameninţările la adresa opoziţiei şi să îmbrăcaţi haina de preşedinte, nu geaca galbenă“, a completat Ciolacu.

El a adăugat că un prim pas pentru a dovedi că este preşedintele tuturor românilor pe care îl poate face Klaus Iohannis este să susţină dublarea alocaţiilor, o lege pe care a promulgat-o. 

„Curaj! Un prim pas ar fi susţinerea dublării alocaţiilor! Este legea pe care aţi promulgat-o acum câteva luni şi pe care o aşteaptă milioane de români! Dacă nu pentru altceva, măcar pentru a le putea achiziţiona copiilor lor tabletele atât de necesare acum educaţiei! Tablete pe care, nici după luni de zile, Guvernul pe care îl apăraţi cu atâta ardoare nu a fost în stare să le asigure celor care vor începe luni şcoala on-line“, a conchis Marcel Ciolacu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că decizia de a deschide şcolile, deşi nu e una uşoară, este corectă şi necesară. El a încurajat părinţii să trimită copiii la şcoală. Şeful statuolui a numit PSD campionul populismului fără acoperire, făcând un apel la decenţă politică. Acesta a declarat că în opinia sa, anul acesta nu ar trebui organizate festivităţi de deschidere a anului şcolar. Iohannis este convins că elevii se vor obişnui foarte repede cu masca, argumentând: „Copiii se obişnuiesc foarte repede, chiar şi lucruri mai puţin plăcute”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite