Ciolacu: „Sunt mai multe măsuri fiscale pe care trebuie să le luăm până la 1 iunie. Există şi o reaşezare a impozitelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că sunt în discuţie mai multe măsuri fiscale pe care coaliţia va trebui să le prezinte până la 1 iunie. Social-democratul a mai transmis că există şi o „redimensionare şi o reaşezare” a impozitelor, astfel încât să fie o colectare bugetară mai bună, precizând că asta nu înseamnă majorarea taxelor.

Despre schemele de compensare pentru pensii şi salarii, despre care a vorbit preşedintele Klauas Iohannis, Marcel Ciolacu a arătat că există „un pachet în implementare” şi a precizat că guvernanţii caută să vină cu noi măsuri în perioada următoare.

„Este nevoie să venim cu anumite măsuri”, a spus Ciolacu.

În ceea ce priveşte majorarea inflaţiei, preşedintele PSD a spus că „este influenţată în continuare de preţurile la energie, pentru că nu au reuşit toate companiile să închidă compensările”. „Dacă Ministerul Energiei va închide acest capitol cu compensările, e posibil ca inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă înflaţiei din zona euro. În funcţie de cât de bine se mişcă Ministerul Energiei în perioada următoare. (Inflaţia n.r.) este record în toată Europa. Gândiţi-vă dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri unde s-ar fi ajuns”, a mai punctat Ciolacu.

„Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm şi să le prezentăm până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şanse luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe noile măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 iunie. Rămân la părarea că, cel puţin în privinţa preţurilor la energie, ar fi trebuit să vină cu o reglementare şi ar fi avut efecte imediate”, a mai explicat Marcel Ciolacu, precizând că această compensare a creat un decalaj, până se vor vedea efectele.

Despre introducerea de noi taxe şi impozite, Ciolacu a afirmat că „s-a îmbunătăţit colectarea”, iar noul şef al ANAF a dat o perspectivă bună în acest sens. „Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să fie o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a spus Ciolacu, adăugând că se vor face deductibilităţile necesare.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite