Ciolacu: „Sărăcie, Frig şi Foame - acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO: Mediafax
Marcel Ciolacu FOTO: Mediafax

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, susţine că guvernarea de dreapta a adus „sărăcie, frig şi foame” şi a anunţat că PSD va construi, săptămâna viitoare, o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea preţurilor la energie şi gaze.

„Sărăcie, Frig şi Foame - acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloş sau Ciţu! După doi ani de administrat ţara, Dreapta şi-a epuizat orice resursă de credibilitate şi competenţă. România are azi cea mai scumpă piaţă spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump.

Inflaţia a explodat, preţul alimentelor a crescut în multe cazuri şi cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic şocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o şcoală online formală şi fără resurse reale de funcţionare”, a scris Ciolacu, marţi dimineaţă, pe Facebook.

Liderul social-democrat a anunţat că, „în vreme ce ei caută majorităţi iluzorii de guvernare, PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea preţurilor la energie şi gaze”.

După desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru al ţării, Marcel Ciolacu a transmis că social-democraţii nu vor vota „un nou Guvern ZERO”, amintind că partidul pe care îl conduce a criticat şi USR în moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Cîţu.

Premierul desemnat Dacian Cioloş i-a invitat, marţi, pe liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite