Ciolacu, răspuns pentru Ciucă, după ce premierul a transmis că PNL susţine în continuare cota unică: „Probabil s-a referit la acest an”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns lui Nicolae Ciucă, după ce premierul a transmis că PNL susţine în continuare cota unică, nu impozitarea progresivă. Liderul PSD a spus că „probabil premierul s-a referit la acest an”, precizând că în 2022 nu va fi nicio modificare şi a subliniat că este nevoie de proiecte pe termen lung.

Aflat în vizită la Galaţi, Marcel Ciolacu a transmis că, în prezent, există o discrepanţă mare între impozitarea pe capital şi impozitarea pe muncă. „În acest moment, toată greutatea a picat pe clasa de mijloc şi pe cei cu venituri mici. Trebuie să găsim un echilibru sustenabil pentru copiii noştri, mai ales că se află la guvernare atât PNL cât şi PSD. Ministrul de Finanţe deja în 12 zile va veni în coaliţie se va face anumite propuneri. (...) Acea cotă unică, pe care nu o mai ştim, e diferenţiată în funcţie de cum ne-a convenit, nu duce nici la modernizarea statului român şi nu are nici eficienţa pe care ne-o dorim cu toţii. 99% din ţările UE au alt sistem de impozitare. Dacă vrem să rămânem la sistemul de impozitare din Rusia...”, a explicat social-democratul. 

În contextul în care premierul Ciucă a anunţat vineri că PNL susţine în continuare cota unică, preşedintele PSD a transmis:

„Presupun că domnul prim-ministru s-a referit la acest an, pentru că în acest an categoric nu va fi nicio modificare. Ce ne dorim în perspectivă? M-a săturat să facem politică şi să vină în faţa oamenilor politicieni fără viziune şi pompierişti de pe o zi pe alta. Vorbim de proiecte pe termen lung şi cu alte viziuni. Sunt ferm convins că în această logică şi premierul Ciucă îmi va da dreptate”.

Întrebat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Cluj, despre impozitarea progresivă susţinută de social-democraţi, premierul Nicolae Ciucă a declarat că, în prezent, „nu se discută despre impozitul progresiv”. „Nu există în acest moment o altă formulă de impozitare, ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru la nivelul Ministerului de Finanţe. Odată ce vor finaliza aceste măsuri de oprimizare fiscală, vom avea consultări cu instituţiile de specialitate  astfel încât să avm o decizie care să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să îl acordăm mediului de afaceri”, a punctat şeful Guvernului. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite