Ciolacu: PSD nu susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc! PSD va respinge urgent acest proiect la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că PSD nu susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi va respinge proiectul la Senat, camera decizională, acuzând Guvernul că a transmis un punct de vedere după mai bine de două luni, după ce trecuse termenul de adoptare tacită. "Deşi reprezentanţii PNL mimează acum naţionalismul, chiar ei sunt vinovaţi pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege", spune el.

"PSD nu susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege şi îl va respinge urgent la Senat, care e cameră decizională", arată Marcel Ciolacu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

El menţionează că PSD a votat împotrivă şi în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

"Acest proiect are numai rapoarte de respingere şi avize negative. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de respingere. Mai mult, Guvernul a dat răspuns şi a trimis punct de vedere după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administraţie condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege", afirmă Ciolacu.

Potrivit acestuia, Biroul Permanent al Camerei a atenţionat Comisia de Administraţie printr-o adresă că se împlineşte termenul de adoptare tacită şi că trebuie să facă ceva.

"Deşi reprezentanţii PNL mimează acum naţionalismul, chiar ei sunt vinovaţi pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectaţi în Parlament şi nu am putut ţine şedinţe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege", mai spune el.

Proiectul a fost înregistrat pentru dezbatere la Camera Deputaţilor în decembrie 2019, Guvernul fiind aşteptat să trimită un punct de vedere până în 7 februarie. Acesta, negativ, a fost primit însă în 16 aprilie, iar legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 23 aprilie, ca urmare a depăşirii termenului de 45 de zile. Legea a fost trimisă apoi la Senat. 

Pe aceeaşi temă: 

Autonomia Ţinutului Secuiesc, adoptată tacit de Camera Deputaţilor. Ce prevede controversatul proiect şi cine are decizia finală

E grav: Camera Deputaţilor a adoptat legea UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Ce urmează

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite