Ciolacu: Nu o să fie candidaţi cu probleme penale pe listele PSD la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni la finalul şedinţei CPN a partidului că la alegerile parlamentare, pe listele formaţiunii, nu o să se regăsească candidaţi cu probleme penale. Acesta s-a ferit însă să spună de la ce nivel se va lua această decizie şi a subliniat că „în România sunt patru milioane de dosare penale”.

Întrebat dacă printre criteriile ce privesc lista PSD pentru parlamentare sunt menţionaţi traseiştii, Ciolacu a explicat că partidul a învăţat din greşeli.

„Vom încerca să nu avem traseişti pe listele noastre. Trebuie să învăţăm din greşeli”, a explicat liderul PSD, adăugând apoi că listele pentru parlamentare vor fi făcute de fiecare organizaţie în parte. În acest sens, acesta a dezvăluit că va candida pentru un nou mandat.

Întrebat despre codul de conduită al partidului care prevede ca pe listă să nu se regăsească candidaţi cu probleme penale, Ciolacu a dat asigurări că asta nu se va întâmpla, însă s-a ferit să explice de la ce nivel.

„În România sunt patru milioane de dosare penale. Nu ştiu câte am eu sau aveţi dvs. O să venim cu precizări. Nu o să fie candidaţi cu probleme penale pe listele PSD. Sunt mai multe propuneri. Totuşi există prezumţia de nevinovăţie. Dar va fi o decizie politică. Dacă şi cei care sunt deja trimişi în judecată, cei care au o hotărâre a instanţei...voi face ce e mai bine pentru PSD şi pentru societatea românească”, a explicat liderul PSD.

Vezi şi: Ciolacu l-a dat jos pe Oprişan din fruntea PSD Vrancea după un sfert de secol. Ce baroni au mai fost maziliţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite