Ciolacu: „Eugen Nicolicea nu mai are susţinere pentru un nou mandat; Scăpăm de penali de pe liste“. Ce spune despre Dăncilă, Iordache şi Şerban Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că Eugen Nicolicea nu mai are susţinerea organizaţiei locale din care face parte pentru o nouă candidatură la alegerile parlamentare. „Eu am spus că nu vor fi parlamentari pe listele PSD cu probleme penale şi mă ţin de cuvânt”, a spus acesta.

”Ce ştiu cu certitudine în acest moment, în organizaţia din care face parte domnul Nicolicea nu mai este susţinut”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

În ceea ce priveşte alţi doi lideri din PSD despre care s-a spus că nu ar mai prinde locuri eligibile pe listele de candidaţi - Florin Iordache şi Şerban Nicolae – Marcel Ciolacu a arătat că el, ca lider al PSD ş-a asumat doar că nu vor exista candidaţi cu condamnări penale, iar cei doi nu au astfel de probleme.

”Eu am spus că nu o să fie parlamentari pe listele PSD cu probleme penale şi o să mă ţin de cuvânt de acest lucru pentru că aşa  cred e că este firesc şi cred că în orice stat democratic european este o selecţie. Nu-mi aduc aminte ca domnul Şerban Nicolae sau domnul Florin Iordache să aibă astfel de probleme. Eu cred că e o atitudine de respect. Eu nu scot prezumţia de nevinovăţie, vorbesc de oameni condamnaţi penal”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă fostul premier PSD Viorica Dăncilă este susţinută pentru a ocupa un loc eligibil la alegerile parlamentare viitoare, liderul social-democrat susţine că decizia aparţine organizaţiei din Teleorman, din care aceasta face parte.

”Eu am luat o decizie ca fiecare organizaţie să aibă independenţa în a face propuneri pentru candidaţi, atât de la locale, cât de la parlamentare. Cred că a fost o decizie corectă în ceea ce priveşte localele, cu toate că la Vrancea domnul Oprişan nu a ţinut cont de sfatul meu şi acum trebuie să şi-o asume. Doamna Dăncilă e membră la organizaţia Teleorman. Mâine am o întâlnire cu toţi preşedinţii de organizaţii să discutăm propunerile lor”, a adăugat preşedintele PSD.

Surse din PSD au afirmat, luni seară, că lista partidului pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare ar urma să fie deschisă de profesorul Alexandru Rafila. Lista PSD pentru Senat, la Bucureşti, va fi deschisă de Gabriela Firea, urmată de Gabriel Mutu şi Daniel Zamfir. Vor mai candida pentru Senat Şerban Nicolae, Gheorghe Piperea şi Robert Cazanciuc.

Potrivit aceloraşi surse, nu se vor mai regăsi pe locuri eligibile mai mulţi parlamentari, între care Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Nicolae Bacalbaşa, Carmen Dan şi Liviu Pleşoianu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite