Ciolacu, despre situaţia din PSD: Cred că va fi un caz care se va preda la SNSPA, la studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune, referitor la situaţia din partid, că "va fi un caz care se va preda la SNSPA, la studenţi". El afirmă că PSD a făcut "lucruri concrete pentru oameni".

Nu au prins pentru că ne-am încrâncenat într-o dispută cu Justiţia, folosită foarte abil de actuala putere, trebuie să recunoaştem, politica nu e balet”, consideră Ciolacu. El mai spune că "este logic ca la un moment dat stânga să se reunească".

”Cred că va fi un caz care se va preda la SNSPA, la studenţi" a spus, marţi seară, la TVR, Marcel Ciolacu, despre situaţia în care a ajuns PSD.

El a spus că PSD a pierdut alegerile europarlamentare pentru că nu a vorbit clar despre legile justiţiei, în condiţiile în care "nu putem spune că nu au fost abuzuri în justiţie”.

"Nu am găsit calea de comunicare corect, să spunem ce dorim de la aceste modificări şi nu în ultimul rând oamenii credibili care să vorbească în numele PSD-ului şi au venit costurile. Pe drept, pe nedrept, vom vedea şi am reuşit această performanţă", a declarat preşedintele interimar al PSD.

El a afirmat că PSD este "într-un moment de reconstrucţie un pic alert", iar mandatul conducerii interimare a partidului este acela de a organiza un congres "cât se poate de transparent şi corect”, cu norme "foarte clare şi acceptate de toată lumea”.

Ciolacu a spus că nu a decis dacă va candida pentru conducerea PSD la următorul congres, despre care spune că va avea loc "cel târziu pe data de 29 februarie".

"Poate o să promovăm şi noi la Congres această ideea de a veni cu candidaturi pe moţiuni: fiecare vine şi prezintă echipa şi programul politic şi viitorul partidului, lucru pe care o să-l discutăm în Biroul Permanent”, a afirmat liderul interimar al social-democraţilor.

El a adăugat că la următoarea şedinţă a conducerii PSD vor fi invitaţi şi primarii de municipii şi preşedinţii de Consilii Judeţene ai PSD pentru a discuta pe acest aspect.

"Implicând-se şi colegii din teritoriu în conducerea partidului, atunci şansele de a lua anumite decizii greşite se reduc substanţial", a susţinut el.

El a catalogat drept "o mare greşeală” nefuncţionarea Consiliului Naţional al PSD şi că acesta este un "for ideologic” care poate ridica ştacheta în partid.

El a vorbit, de asemenea, despre "reprimirea” în partid a unora dintre cei care au părăsit PSD, dar şi despre faptul că "anumiţi oameni” au folosit PSD pentru a accede la putere.

Ciolacu a spus că PSD este "obligat” să discute cu toate partidele politice, dar şi cu societatea civilă, cu ONG-uri şi sindicate, şi că PSD "nu a guvernat rău pentru România”.

"Am făcut lucruri concrete pentru oameni. Avem adresare către stânga. Nu au prins pentru că ne-am încrâncenat într-o dispută cu Justiţia, folosită foarte abil de actuala putere, trebuie să recunoaştem, politica nu e balet”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu a spus despre fostul premier Sorin Grindeanu că este un om politic "valoros" care doreşte să reintre în PSD.  Ciolacu a susţinut că fostul lider din PSD Adrian Ţuţuianu "are nişte condiţii” pentru a reintra în PSD, dând de înţeles acestea constau în plecarea altor membri din partid, lucru cu care Ciolacu spune că nu este de acord.

Ciolacu spune că PSD trebuie să redevină "cel mai important partid de stânga şi nu în ultimul rând singurul partid de stânga”.

În ceeea ce priveşte relaţiile cu Pro România, liderul interimar al PSD susţine că, în virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, discută cu Victor Ponta.

"Cred că este logic ca la un moment dat stânga să se reunească", a spus Ciolacu, în acest context.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite