Ciolacu, despre senatorul Ion Ganea: Descoperit de către CNSAS că a fost turnător al Securităţii, nu s-a mai regăsit pe listele PSD. Ce i-ar fi promis PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu, FOTO Arhivă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că senatorul Ion Ganea, „descoperit de către CNSAS că a fost turnător al Securităţii, nu s-a mai regăsit pe listele PSD”, întrucât partidul a luat decizia de a nu avea astfel de candidaţi”.

Întrucât a boicotat introducerea pe ordinea de zi a Senatului a proiectului de lege pentru stabilirea datei alegerilor, Ganea a fost exclus din PSD, iar Ciolacu susţine că PNL i-ar fi propus funcţia de guvernator al Deltei, ”pentru gestul eroic.

Marcel Ciolacu a vorbit, joi seară, la Antena 3, despre exluderea lui Ion Ganea din PSD.

„Ei (PNL – n.r.) au blocat activitatea Senatului în întregul său, ca această lege (cu alegerile – n.r.) să nu intre pe ordinea de zi. A fost un boicot şi, pe de altă parte, un senator descoperit de către CNSAS că a fost turnător al Securităţii, de la organizaţia de la Tulcea, şi ştiţi decizia noastră, sub nicio formă astfel de persoane să nu mai candideze, nu s-a mai regăsit pe listele Partidului Social Democrat şi am înţeles că i-au promis că o să îl facă guvernatorul Deltei dacă face acest gest eroic. În acest moment, din cauza aceasta nu funcţionează Senatul”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că Alina Gorghiu l-a convins pe Ganea.

Pe ordinea de a Consiliului Politic Naţional al partidului de joi s-a aflat excluderea lui Ion Ganea din partid, secretar al Biroului Permanent al Senatului, care a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii forului legislativ pentru a nu putea fi trimis la comisie şi apoi în plen proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor şi nu Guvernul.

Conducerea Senatului nu a avut cvorum pentru a doua zi consecutiv pentru a aproba trimiterea la Comisia juridică, pentru raport, a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ.

Citeşte şi:

Cum s-a folosit PNL de un fost securist ca să împiedice amânarea alegerilor. UDMR a sprijinit planul. Şi Ciolacu are de câştigat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite