Ciolacu, despre rezoluţia „Europa, zonă de libertate pentru LBTIQ”: „Nu sunt de acord cu căsătoria între persoane de acelaşi sex”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Shutterstock
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Shutterstock

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu susţine căsătoria între persoanele de acelaşi sex, nici uniunea consensuală sau parteneriatul civil, deşi europarlamentarii PSD au votat săptămâna trecută în Parlamentul European o propunere de rezoluţie prin care UE este declarată „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”.

Într-un interviu pentru G4media.ro Marcel Ciolacu a declarat că nu susţine căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Totuşi, întrebat dacă nu există o contradicţie între poziţia din ţară şi votul de la Bruxelles,Ciolacu a susţinut că votul europarlamentarilor PSD este în acord cu decizia grupului socialist din care fac parte.

„Când s-a luat o decizie e normal, respecţi decizia. Pentru că nu suntem fiecare de capul lui. Ne raportăm şi la bunele şi la relele când faci parte dintr-un partid sau dintr-o familie internaţională”, a spus social-democratul.

Liderul PSD a transmis că votul din Parlamentul European este o decizie care nu priveşte în mod direct ţara noastră, iar social-democraţii susţin în continuare căsătoria tradiţională pe teritoriul României pentru că decizia de la Bruxelles a fost o „rezoluţie generică”. Ciolacu a mai spus că „Europa nu poate obliga un stat într-un anumit sens. Dacă Europa ar fi dorit să oblige ar fi dat o directivă, nu o rezoluţie generică”.

„Acea decizie la Bruxelles nu a fost o directivă. Repet, ceea ce s-a votat la Bruxelles a fost o rezoluţie generică. Nu a fost o directivă de aplicare pe teritoriul României.  Este normal să respectăm minorităţile şi drepturile lor, dar asta nu înseamnă că mă obligi pe mine …sau anumite minorităţi să aibă drepturi mai multe decât…da? Sunt teme sociale, salariul minim european, egalitatea între bărbaţi şi femei, natalitatea, sunt teme tot social-democrate”, a adăugat Ciolacu. 

Parlamentul European a votat joi, cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă şi 46 de abţineri, o propunere de rezoluţie prin care declară Uniunea Europeană drept „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”, după o dezbatere amplă care a avut loc miercuri după-amiază.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite