Ciolacu, despre PNRR: Am plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Marcel Ciolacu / Facebok
Marcel Ciolacu FOTO Marcel Ciolacu / Facebok

Marcel Ciolacu a atras atenţia asupra faptului că în Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, însă miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro pentru acest domeniu.

Liderul PSD a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că s-a ajuns să fim „ruşinea Europei”, pentru că Guvernul nu a avut un dialog cu autorităţile locale. 

„Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”, a declarat Marcel Ciolacu. 

El a mai spus că va continua să critice Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă, amintind că pentru anumite zone „ar fi prins bine” banii pentru irigaţii. 

„O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai spus Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite