Ciolacu, despre legea care prevede majorarea pensiilor: Cum poţi să spui că e o aberaţie economică o lege?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îi dă replica premierului Ludovic Orban care a catalogat drept "aberaţie economică” amendamentul depus de PSD şi aprobat în Parlament la Legea Bugetului în urma căruia punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 40 de procente.

"Cum poţi să spui că e o aberaţie economică o lege? Parlamentul legiferează, iar Guvernul pune în aplicare”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD i-a dat replica, marţi seară, premierului Ludovic Orban care a criticat adoptarea amendamentului adus de PSD la legea bugetului, catalogând decizia votată în legislativ drept "o aberaţie economică”.

"Cum poţi să spui că e o aberaţie economică o lege? Parlamentul legiferează, iar Guvernul pune în aplicare”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena 3.

El a acuzat că "plătim cea mai mare dobândă din lume”, susţinând că niciun stat european nu plăteşte mai mult de 2% dobânzi pentru împrumuturile luate de Guvern.

"Ce ai cu amărâţii de pensionari? Ce vrei de la ei? Au pedepsit copiii, urmează bugetarii, presupun, nu ştiu să conducă această ţară. (...) Dacă ar trebui să fie sincer (preşedintele Klaus Iohannis – n.r.) ar spune că nu poate să ţină acest guvern”, a adăugat liderul PSD.

Acesta a precizat că odată cu promulgarea legii de către preşedinte punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 40 la sută. Ciolacu a ţinut să menţioneze că nu doar PSD, ci parlamentari din mai multe grupuri au susţinut modificarea.

"PSD-ul e minoritar în Parlament. Astăzi au votat în Parlament membri de la toate grupurile, mai puţin de PNL şi USR”, a explicat el.

Ciolacu a mai spus că actualul Parlament va fi în funcţie până pe 20 decembrie, arătând că guvernanţii "tehnic, nu au cum să tărăgăneze până pe 20 decembrie” aplicarea prevederii în baza căreia ar fi majorate pensiile.

"O prezintă ca pe o pomană (majorarea punctului de pensie – n.r.), ceea ce nimeni, niciun stat democratic cu pretenţii nu se poartă aşa cu pensionarii. (...) Continuă cu aceeaşi placă, dom-le, dacă dăm pensiile se distruge România. Nu e adevărat”, a mai afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a susţinut că Guvernul poate da "mâine dimineaţă o ordonanţă prin care să oprească pensiile speciale”, iar astfel Executivul ar avea fonduri pentru majorarea punctului pensiilor bazate pe contributivitate.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%

Premierul Ludovic Orban a afirmat că rectificarea bugetară va fi atacată la CCR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite