Ciolacu, despre decizia CCR cu privire la alegerea lui Teodor Meleşcanu: După motivare vom propune un nou preşedinte la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu - FOTO Eduard Enea
Marcel Ciolacu - FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că a luat act de decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, dar nu se va întreprinde nicio măsură până la primirea motivării deciziei. Ciolacu a spus că PSD nu-l va mai susţine pe Teodor Meleşcanu, care nu este membru de partid.

Liderul PSD a fost întrebat, miercuri seară, la Realitatea Plus, care sunt demersurile pe care le va face, după decizia CCR în privinţa alegerii preşedintele Senatului şi a spus că aşteaptă motivarea deciziei.

Ciolacu a precizat că a luat act de decizia CCR, care nu se discută, dar demersurile vor fi făcute abia după ce decizia va fi motivată, fiind dreptul preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, de a afla de ce numirea sa este neconstituţională.

”După motivare vom propune un nou preşedinte la Senat”, a spus Ciolacu, precizând că persoana care va fi propusă va fi stabilit, prin vot, de către senatorii PSD. 

În plus, Ciolacu a precizat că PSD nu-l va mai susţine pe Teodor Meleşcanu, acesta nefiind membru de partid.

Alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului este neconstituţională, a decis miercuri, Curtea Constituţională, după ce a amânat de mai multe ori pronunţarea pe acest subiect.

Teodor Meleşcanu a declarat pentru News.ro că deocamdată are doar o comunicare a preşedintelui CCR şi că aşteaptă să vadă comunicatul Curţii şi motivarea şi apoi va avea un punct de vedere.

Ulterior, într-o onferinţă de presă, el a afirmat că îşi asumă în continuare prerogativele de preşedinte al Senatului, până la publicarea deciziei în Monitorul Oficial. Întrebat în legătură cu o nouă candidatură la această funcţie, el a afirmat că toate posibilităţile sunt deschise.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite