Ciolacu despre condamnarea lui Mircea Drăghici: Nu o să comentez vreo decizie a instanţei. A plecat primul din partid după ce am devenit eu lider interimar al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, în studioul Adevărul Live  FOTO Adevărul
Marcel Ciolacu, în studioul Adevărul Live  FOTO Adevărul

Marcel Ciolacu a declarat, întrebat despre cazul fostului trezorier al PSD Mircea Drăghici, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în primă instanţă, că nu va comenta vreodată o decizie a instanţei. Acesta a adăugat că fostul său coleg de partid a plecat printre primii din PSD, după ce a devenit preşedinte interimar al formaţiunii.

„În primul rând nu am comentat şi nu o să comentez vreo decizie a instanţei. În al doilea rând, fostul meu coleg ştiţi că a plecat cred că primul din partid după ce am devenit eu preşedinte interimar al partidului. Iar în al treilea rând, privind decizia să se constituie cineva parte civilă, e o decizie a avocaţilor, a juridicului, nu e a preşedintelui partidului“, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi, 15 octombrie, despre condamnarea lui Mircea Drăghici şi de ce PSD nu a vrut să se constituie parte civilă, chiar dacă partidul a fost păgubit.

Preşedintele PSD a explicat, referitor la faptul că partidul nu s-a constituit ca parte civilă că „a fost o decizie continuată“.

„Era o decizie luată de fosta conducere. Aşa au preluat avocaţii şi aşa s-a decis“, a mai explicat Ciolacu.

Deputatul Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în primă instanţă, pentru infracţiunea de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi pentru cea de delapidare în dosarul în care a fost acuzat că a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată PSD de către AEP, pentru a-şi cumpăra un imobil.

În plus, fostul trezorier al PSD are, conform senţinţei pronunţate de ICCJ, interdicţii în ceea ce priveşte dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite