Ciolacu critică Consiliul Concurenţei şi anunţă „măsuri clare” pentru evitarea încercărilor de destabilizare a economiei: Această instituţie trebuie să se trezească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat, într-un mesaj pe Facebook, Consiliul Concurenţei, ca urmare a haosului creat în ţară cu privire la creşterea preţurilor la combustibil, afirmând că „nu putem accepta preţurile crescute din pix”. Liderul PSD a anunţat că va propune coaliţiei mai multe măsuri, iar şeful ministerului Economiei va veni cu o soluţie legală, astfel încât distriibuitorii „să-şi piardă licenţa imediat ce încalcă regulile”.

„Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine îşi imaginează că mai poate face asta, să ştie că se joacă cu focul chiar în benzinărie”, a transmis liderul PSD pe Facebook.

Şeful social-democraţilor a completat : „Specula şi lăcomia acestor şarlatani care vor să facă rapid munţi de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranşantă şi dură din partea instituţiilor statului”. 

Marcel Ciolacu a mai informat că a cerut miniştrilor PSD „să acţioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii”, menţionând că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a trimis Direcţia Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acţiune de control şi monitorizare a pieţei carburanţilor”, fiind astfel „analizate preţurile de cumpărare şi vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi preţurilor„.

De asemenea, potrivit liderului social-democraţilor, „ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toţi furnizorii de combustibil care au mărit aseară preţurile”, iar „foarte repede, Ministerul va veni cu o soluţie legală - din practica europeană- astfel încât toţi distribuitorii să fie licenţiaţi şi să-şi piardă licenţa imediat ce încalcă regulile”. 

„Aştept şi din partea Consiliului Concurenţei mai multă acţiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituţie încremenită în timp trebuie să se trezească şi să-şi amintească că serveşte interesul public! În următoarea şedinţă a Coaliţiei voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculaţii şi încercări de destabilizare a economiei româneşti. Această Coaliţie s-a format pentru a găsi soluţii. Şi asta trebuie să livrăm populaţiei”, a mai transmis Ciolacu. 

Citeşte şi: Cozi uriaşe la staţiile de carburanţi. Un zvon pe reţelele sociale provoacă panică printre şoferi

Ministrul Energiei cere românilor să nu mai stea la cozi la benzinării: Avem suficiente stocuri de carburanţi

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite