Ciolacu condiţionează eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari: Banii să fie pentru dublarea alocaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a condiţionat convocarea „de îndată” a Birourilor Permanente Reunite în vederea eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari. „Aceşti bani să fie folosiţi pentru dublarea alocaţiilor”, subliniază Ciolacu.

„Voi convoca de îndată Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiţia ca aceşti bani să fie folosiţi pentru DUBLAREA ALOCAŢIILOR! Asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze urgent activitatea Senatului. Până atunci, tot ce fac se numeşte minciună şi populism ieftin!”, a transmis marţi liderul PSD Marcel Ciolacu.


Reacţia acestuia vine după ce PNL, USR şi PMP au cerut marţi introducerea în regim de urgenţă a iniţiativelor legislative care vizează eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

De altfel, ​Dan Barna a anunţat că toţi parlamentarii USR şi-au depus demisiile pentru a nu beneficia de pensii speciale. Liderul USR a subliniat că acestea vor intra în vigoare în ultima zi de mandat a actualei legislaturi.

„După cum ştiţi, timp de patru ani de zile, USR a solicitat în Parlamentul României eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi eliminarea pensiilor speciale, le-am cerut şi pentru aleşii locali. Timp de patru ani de zile, proiectul PLX 282/2017, unul din primele proiecte ale USR în Parlament, care viza exact acest lucru, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, a fost blocat şi ţinut în sertarele Parlamentului, în sertarele Camerei Deputaţilor tocmai pentru că vechea clasă politică nu-şi dorea în niciun chip ca acest deziderat de morală pentru societate să se realizeze”, a afirmat liderul USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite