Ciolacu cere prioritizarea angajaţilor din învăţământ la vaccinare: Vor deschide iar şcolile, nu sunt vaccinaţi profesorii şi veţi vedea că foarte multe vor fi închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu / FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu / FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că „prima oară” ar fi trebuit vaccinaţi profesorii în cea de-a doua etapă de vaccinare, el criticând decizia de a vaccina alte categorii de personal.

Marcel Ciolacu critică faptul că profesorii sunt„”în ultima grupă de vaccinare” şi susţine că aceştia ar fi trebui să fie incluşi în categoriile care să aibă prioritate în a doua etapă de vaccinare.

„Vor deschide iar şcolile, nu sunt vaccinaţi profesorii şi veţi vedea foarte multe şcoli vor fi închise, vor intra în acel semafor de scenarii. (...) E o incapacitate a Guvernului, fostul Guvern Orban, de a organiza să funcţioneze şcolile. (...) Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în toamnă, dar şcolile se deschid, este o incoerenţă. Nu sunt în stare să aibă un plan transparent şi  informare publică. (...) Românii doresc să se vaccineze şi nu pot, nu pot să acceseze platforma”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la TVR.

Liderul social-democrat a criticat inclusiv modul în care funcţionează platforma dedicată înscrierii pentru vaccinare. 

„Am mai avut o dată şi cu platforma cu IMM-urile, ne-am chinuit, la fel, vreo 6 luni. Această campanie de vaccinare este, de fapt, oglinda actualei guvernări, este cel mai importat examen”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

El susţine că în actualul  ritm de vaccinare, România va ajunge „în 3-4 ani la gradul de imunizare a populaţiei”.

„Dar de ce trebuie să facem prin STS? De ce trebuie să faci alegeri prin STS? Suntem sigura ţară europeană care apelează la un serviciu secret. (...) s-a dat OUG astfel încât STS-ul să fie implicat în actul electoral”, a mai afirmat Ciolacu.

Referindu-se la actuala guvernare, liderul PSD a afirmat: „După ce-s proşti, mai sunt şi fuduli. Chiar nu se vede? E evident!” 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite