Ciolacu: Cele mai negre previziuni s-au adeverit: negativ - asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că „singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 de euro/secundă”. „Cele mai negre previziuni s-au adeverit: negativ - asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL - pe negativ”, spune Ciolacu.

"Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL - pe NEGATIV! Şi cu perspectivă de înrăutăţire!", afirmă Marcel Ciolacu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El se întreabă "unde este măreaţa creştere economică în fapt inexistentă?!"

"Unde sunt tonele de bani netipăriţi de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investiţiile străine care, de fapt, fug din România?! Niciunde! Singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII?? Guvernarea PNL-PDL a aruncat ţara în haos, austeritate şi şomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent şi sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!", adaugă Ciolacu.

Agenţia de evaluare financiară S&P a confirmat ratingul de ţară al României la nivelul "BBB-", cu perspectivă negativă, ceea ce reprezintă un semnal şi pentru celelate două agenţii, Fitch şi Moody's, care derulează evaluări ale ratingului României. S&P estimează că deficitul bugetar va urca la 8% din PIB şi consideră că Guvernul va majora pensiile în luna septembrie, dar cu 10%, nu cu 40%, aşa cum era aşteptat. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a reacţionat într-o postare pe Facebook: ”Agentia de rating Standard and Poor's CONFIRMĂ rating-ul de ţară al României - Investment Grade”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite